torstai 23. helmikuuta 2017

Tuplapilkki, Iso-Roine/Vähä-Roine 11.2.

Pilkillä on tullut ravattua sen verran tiiviisti, ettei ole juuri kerennyt kirjoittelemaan. Tässä kuitenkin Hauholla 11.2. pidetystä kisasta. Kisassa nimensä mukaisesti oli kaksi kisaa samassa kisassa, eli kaikki ahvenet ja 10 isointa ahventa.

Alkuperäissuunnitelmani oli panostaa näihin 10 isoon ahveneen. Ajattelin, että olisi vähän vaihtelua kun näitä sinttikisoja on kyllä ihan riittämiin.

Treenaamassa kävin kilpailua edeltävänä maanantaina. Tarkotus oli kaiun kanssa etsiä isompaa ahventa monestakin paikasta, mutta keli oli aivan liian kylmä omaan makuun näpytellä kaikuluotainta. Kaiku oli kuitenkin mukana, ja sen kanssa tuli jonkun aikaa pilkittyä saaren takana tuulensuojassa. Kaloja oli alueella todella paljon, mutta isompia ahvenia ei tahtonut alueelta löytyä. Pikkuahventa sen sijaan alueella oli runsaasti 5-7m vesissä, ja parvet nousivat mielellään pohjasta irti, joten kalaa sai ihan hyvin vielä noin 3 metrin siimalla. Ajattelin, että tuo olisi kisassa noin 13 kilon paikka, jos ei hirveästi väkeä tule alueelle. Yksi isompi 200-300g ahven oli sentään värikoukussa kiinni, mutta senkin karkuutin avannon reunaan.

Suoraan sanottuna laiskistutti, enkä viitsinyt etsiä oikein kalaa edes mistään muualta. Taisi jaloissa tai pääkopassa painaa vielä edellinen kisa. Tuo olikin ainoa kerta toistaiseksi tällä kaudella, kun jostain syystä en saanut treenissä oikein itsestäni irti mitään. Parille alueelle tein kuitenkin jonkin verran reikiä ja kalojakin tuli, mutta ei missään nimessä niin hyvin kuin tuolta yhdeltä alueelta. Taktiikka kisaan oli kuitenkin treenin jälkeen selvä. Harjoituksen vuoksi pilkin siimasta vetämällä, vaikka normaalisti kehisin noissa syvyyksissä. Päätin myös pilkkiä kisan silmäpilkillä. Muutamasta reiästä ahventa tuli sen verran äkäisesti, että odotin kisasta pitkiä ahvenputkia.

Sitten kisatapahtumiin! Kilpailuaika oli siis 9-14, ja siirtymät 30min. Aloituspaikkaani oli noin 3,5 kilometriä lähdöstä, joten muutamia juoksuaskelia sai ottaa, jotta varmasti ehtii puoleen tuntiin perille. Pitkästä aikaa olin saappaat jalassa kisoissa, ja kyllä se askel tuntui tosi painavalta kun oli lenkkareihin kerennyt tottua. Samalle alueelle tuli lisäkseni kolme muutakin kisaajaa.

Ensimmäinen reikä osui joten kuten kohdilleen, ja siitä nousi kolmisenkymmentä ahventa. Seuraavatkin antoivat kaloja, mutta putket jäivät alle kymmeneen. Jokunen yksittäinen reikä antoi noin 20 ahventa, mutta melkoisen hakusessa oli. Heti oli selvää, että paikastani ei taida ihan huipputulokseen päästä, mutta jatkoin kairailua ja etsimistä aktiivisesti. Tyhjiä reikiä ei montaa ollut, mutta putket todellakin olivat valitettavan lyhyitä koko ajan, eikä kalat nousseet pohjasta irti oikein ollenkaan. Sain kuitenkin sinttien sekaan pari yli 100g ahventa, joten aloin kisan aikana miettiä, voisinko sitten vielä pärjätä (10 ahvenen kisassa) niillä isommilla ahvenilla, kun pientä ei tarpeeksi hyvin tule.

Juoksinkin klo 12 maissa niille paikkeille, missä se ainoa isompi treenikala oli kiinni. Luullakseni löysin myös vielä sen saman reiän. Tein siitä muutaman metrin päähän reiän ja kas kummaa heti noin 150g ahven ylös. Pilkki alas ja heti sitä vietiin jälleen, tällä kertaa 300g ahven. Pilkki alas ja taas oli reilun kokoinen kiinni, mutta tällä kertaa irtosi. Istuin tuolla reiällä pitkään, mutta en saanut enää edes yli 30g ahvenia. Isolla kultamorrillakin koitin, mutta siitä ei nyt apua ollut.

Koko loppuajan päätin rei'ittää vähän syvempää n. 7m vettä isompien sattumakalojen joukossa, ja sainkin joitakin 40-100g ahvenia, joilla hieman parantelin asemia 10 isoimman kokonaispainossa.

Punnitukseen mennessä oli selvää, etten pärjää nyt kaikkien ahventen kisassa, mutta mielenkiinnolla odotin mihin 10 isointa ahventani riittävät. Niillä oli painoa muistaakseni 1240g ja tuo riittikin 10 isoimman ahvenen sarjan voittoon (miesten sarjassa). Toiseksi tulleen 10 ahventa painoivat 1050g. Veteraanisarjalaisella Risto Mäenpäällä oli 10 isointa 1,4kg.

Koko ahvensaaliini oli 8920g, joka riitti siinä kisassa 7. sijaan. Kärkikolmikko oli muistini mukaan seuraava: 1. Niko Saarinen 16,2kg, 2. Juha Rantala 15,1kg ja 3. Jyri Korkeila 13,3kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti