perjantai 5. huhtikuuta 2019

Sastamalan Houhajärvellä 31.3.

Houhajärvellä pidimme sukumme pilkkikisat viime sunnuntaina. Kisa-aikana oli 10-13. Kisassa saa käyttää gps:ää, kaikua, mäskätä ja myös kairaaminen alle 5 metrin päähän lienee myös suotavaa tai jopa toivottavaa. :)

Aloitin kisan Ellu-pilkillä, joita tuli pari ostettua kokeeksi tälle kaudelle. No, eipä ole tullut paljoa testattua kun nyt pääsi vasta ensi kertaa tänä talvena veteen asti. Aloituspaikalla oli paljon särkiä, mutta niin pieniä ettei niitä huvittanut jäädä pilkkimään. No, muutaman särjen nostin ylös ja vaihdoin reikää, ja vaihdoin myös pelkkään morriin.

Muutaman reiän jälkeen matalasta 2.5m vedestä otti yksi isompi 200g ahven, mutta ei enempää. Seuraava reikä viiden metrin päähän. Taas koitti isompi ahven ottaa morriin, mutta tärppi ei tarttunut. Hetken aikaa uittelin morria, mutta kaloja enää näkynyt. Vaihdoin pieneen tasapainopilkkiin, ja jo parin houkutusvedon jälkeen tuli parvi ahvenia alle. Neljä 100-250g ahventa sain reiästä aivan peräkkäin ja sitten hiljeni.

Tein alueelle reilusti lisää reikiä, mutta en saanut uusista rei'istä enää kuin ahvenen tai kaksi. Tuosta vanhasta 4 ahvenen reiästä sain tasurilla vielä 2 ahventa, kun kävin monta kertaa koittamassa.

Tunti oli vielä kisa-aikaa jäljellä, ja kokeilin yhden vanhan voittopaikkani ja yhden kivikon, mutta kummastakaan ei tullut mitään merkkejä kaloista. Aivan lopuksi poikkesin vielä lähtörantaan kokeilemaan vanhoista rei'istä, ja särkiä tuli hetken aikaa ihan kohtuullisesti, mutta yhtäkkiä lakkasi kuin seinään.

Saaliini 1859g oli kilpailun suurin saalis, joten särki ei kummoisella syönnillä ollut. Tosin todettakoon, että särki oli tuolla alueella kovin pientä ja kovin kauas ei kukaan lähdöstä kävellyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti