perjantai 19. maaliskuuta 2021

13.3. Maalahti

 Lauantaina tuli pilkittyä Lassin kanssa Vaasan kupeessa Maalahden vesillä. Tuolta oli kaiketi koko talven tullut hyvin ahventa monestakin paikasta, mutta itse en ollut koskaan aiemmin käynyt. Lassi oli edellisviikonloppuna saanut kohtalaisen hyvät kalat samoilta vesiltä.

Alku oli kuitenkin lauantaina todella nihkeä. Kaloja ei näkynyt juurikaan kaiussakaan, eikä niitä ylöskään tullut. 4,5m vedestä kuitenkin 10-20 tyhjän reiän jälkeen löytyi vähän kaloja. Nirsoa oli ja vain morriin sain ottamaan. Olisiko pari kiloa tullut ahventa tuosta reiästä. Toiveikkaana ympärille lisää reikiä ja aivan tyhjää, Lassi taisi yhden ahvenen saada.

Aamun jälkeen hajaannuttiin vähän eri suuntiin kalaa etsimään, itsellä meni tunti pari että sain pari otettavaa ahventa, mutta sen jälkeen taas tunti aivan tyhjää. Lassi oli vähän matalammasta 2,5-3m vedestä löytänyt edes vähän kaloja, joten lähdin loppupäiväksi samoilla mestoille. Kello oli jo jonkun verran yli puolen päivän. 

Taisi olla eka reikä tälle alueelle jota kokeilin, niin hetken päästä 520g ahven ylös. Melko hiljaiselta vaikutti kuitenkin. Rei'itimme samaa rantapenkkaa eteenpäin ja muutamien tyhjien reikien jälkeen Lassi löysi kaloja. Pienehkö 20-30m pitkä alue antoi hetken aikaa kaloja sieltä täältä. Itse en muutamaa ahventa enempää saanut mistään reiästä, mutta Lassille osui yksi parempi reikä, josta taisi ainakin parikymmentä ahventa nousta. Erityisesti tuolla reiällä kala oli hyvän kokoista.

Tuon alueen hyydyttyä olikin hiljaista. Yhden pienen kalaisan alueen löysin, mutta kalan koko ei ollut sinne päinkään mitä haettiin. Yhdestä Lassin vanhasta täsmäpaikasta saatiin kaloja vielä jonkun verran, mutta muutaman kalan reikää parempia putkia ei enää löytynyt. Aivan lopuksi löysin vielä pienen kala-alueen, josta sain kymmenkunta ahventa.

Pitkä oli päivä ja kalaa tuli kaiken kaikkiaan nihkeästi ainakin minulle. Koko oli kuitenkin sen verran kohdillaan, että oma kalapussi painoi 10,3kg, Lassilla oli kalaa varmaan tuplamäärä. Jännä oli, että tuolla matalammassa vedessä morrit ei tuntunut kelpaavan isommille ahvenille ollenkaan vaan isommat ottivat järjestään joko tasureihin tai värikoukkupilkkeihin. Täysin poikkeuksellista meripilkintää minulle.Pilkkipajan Lastu-tasuri maittoi ahvenille


Päivän kalustoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti