perjantai 19. maaliskuuta 2021

14.3. Vaasa, Sundom

 Viime sunnuntaina jälleen Lassin kanssa itselle oudoilla vesillä. Täälläkin Lassi oli pari kertaa joskus käynyt ja kalaa saanut, joten päätimme lähteä vanhoja paikkoja kokeilemaan.

Alueella oli hieman pilkitty ja vanhoja reikiä näkyi, mutta ei oikein mitään kunnon rykelmää. Muutamien tyhjien reikien jälkeen näkyi kaiussa ensimmäinen kalahavainto, mutta en saanut kalaa kuitenkaan ottamaan. Tässä paikassa oli yksi pintakivi, ja katsoin että toisella puolella kiveä oli vanhoja reikiä vähän enemmänkin. 

Ei muuta kuin reikä näiden reikien keskelle ja värikoukkupilkki veteen. Kaiku taisi näyttää 1,3m syvyyttä. Hetken päästä parvi ilmestyi reiän alle ja vapa niiasi aika lupaavasti. Ei siinä huomannut edes anturia reiästä nostaa kun sovittelin jo paremman kokoista kalaa reikään. Tuli sitä hetki hämmästeltyä 807g/40cm ahventa ja melko pian pilkki takaisin reikään jos niitä tulisi lisää.

Nopea kuva kasisatasesta ja hommat jatkui


Reiästä nousi vielä kaloja hyvin, mutta ei enää mitään isompaa. Kalojen keskipaino pyöri 150g nurkilla. Pienen alueen rei'itin melko tiheästi ja aloin sitten kiertelemään vanhoja reikiä. Kaloja tuli lähes joka reiästä, kunhan antoi reikien ensin "rauhoittua" hetkisen. Moni reikä antoi parhaiten kalaa vasta toisella tai kolmannella yrittämällä. Ilmeisesti kyllä myös parvet liikkuivat melko paljon.

Olisinko jotain 5-7 kiloa saanut aluksi puhtaasti värikoukkupilkillä, kunnes aloin kokeilemaan samoja reikiä morrilla. Maalahdessa ei morri toiminut, mutta nyt kävi hyvin pian selväksi että täällä se toimii. Tietysti jos olisi ollut kärpäsentoukkien sijasta surviaisia niin olisi toiminut vielä paremmin. Kalaa nousi lähes käsittämättömän pieneltä alueelta ja ympärillä oli aivan tyhjää. Itse asiassa kolme parasta reikää oli samassa jonossa noin 4m välein kairailtuna. Näistä keskimmäinen antoi morrilla varmaan kolmisenkymmentä ahventa, vaikka ensi yrittämällä en saanut tuosta reiästä mitään. Noin puolet ahvenista oli 250-300 -grammaisia.

Muutamia uusia reikiä vielä tein alueelle, mutta kalantulo ensin hiipui ja sitten loppui kokonaan. Kello oli varmaan jotain 11.30 kun viimeinen ahven löysi tiensä reiästä ylös. Lassi löysi niihin aikoihin pienen kala-alueen noin 100m päästä, mutta sielläkin tuntui kalantulo hiipuvan. Viimeisen 1,5 tuntia koitin vähän uusia paikkoja, mutta kalaa ei näkynyt edes kaiussa missään.

Päivän saldo oli minulle noin 15kg filekalaa ja Lassille muutama kilo. Mielenkiintoinen oli tuokin merialue ja varmaan tulee joskus sielläkin vielä käytyä. Seuraavaa merireissua ajattelin kuitenkin Raippaluodon puolelle.


Päivän ottikoneena toimi Style Fishingin Setämies, nro 12 värikoukulla Noin puolet kaloista omavalmisteisella pinkki-keltaisella morrilla
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti