keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Laituripilkkikisassa Nokian Edenillä

Tänään tuli tehtyä se debyytti laituripilkkikisoihin. Kisaan en kovin paljoa valmistautunut, vaan eilen illalla katsoin nopeasti 3 tapsipilkkiä ja kolme morria mukaan. Kaikki nämä kehimisvapoja. Varalle otin muutaman normi morriongen.

Tarkoitus oli kisata tänä syksynä Kaalisaaren laiturilla Vammalassa, mutta kisat siellä osuivat vähän huonoille päiville enkä sinne lähtenyt. Päätin kuitenkin kisata jossain, ja menin itselleni oudompaan paikkaan Edenille. Kisa pidettiin pitkällä uloimpana olevalla laiturilla, eikä muille laitureille saanut mennä. Osanottajia taisi olla hivenen yli 20.

Syötit eli savimadot kaivoin omasta pihasta hetkeä ennen kisan alkua.

Kisa-aika oli klo 9-11, josta ensimmäinen vartti piti pilkkiä samalla paikalla, jonka jälkeen sai liikkua vapaasti.

Aloitin syvemmästä kuin muut ja se osoittautui virheeksi, kun sain vain yhden särjen. Muut näyttivät parin kymmenen metrin päästä saavan melko hyvin kalaa.

Vettä oli laiturilla noin 4-7 metriä tai hieman vähemmän. Arviointia vaikeuttaa voimakas virta joka vei pilkkiä sivuun välillä yli metrin tai parikin. Ensimmäinen puoli tuntia oli itselläni ihan tyhjän kanssa, vain yksi ahven tuli särjen lisäksi. Jonkun aikaa tästä löysin ensimmäisen paikan, jota voin kutsua jonkunlaiseksi parveksi. Ahventa tästä lähinnä tuli, mutta melko vähän niitäkin. Olisiko yhteensä tullut 10kpl tai vähän alle ahvenia ja muutama särki. Syönti tuntui heikkenevän, enkä ihan vierestä saanut mitään.

Kävin matalammassa, kun sinne oli tullut paljon tilaa, mutta tulin nopeasti takaisin tyhjin käsin. Kävin syvässä päässä koittamassa salakkaa pinnan tuntumasta. Salakoita kyllä vähän näkyi, mutta en saanut niitä nappaamaan. Siirryin vähän rannempaan, lähelle paikkaa mistä aloitin kisan, ja nyt siitä alkoikin heti tulemaan särkiä ja ahvenia. Kaloja tuli melko pienessä ajassa kymmenkunta, kunnes heikkeni. Muutaman aivan yksittäisen kalan vielä sain, kunnes vaihdoin paikkaa. Tuo paikanvaihto osoittautui kuitenkin virheeksi, sillä en löytänyt enää oikein mitään koko loppuaikana, viimeiseen tuntiin taisin saada 2 ahventa ja särjen.

Kisa ei siis sujunut kovinkaan hyvin, syitä moiseenkin oli helppo keksiä. Mukana oli vain 3 tapsipilkkiä, jotka kaikki olivat liian pieniä. En (hölmö kun olen) ottanut tarpeeksi huomioon, että tuolla voi käydä kovakin virtaus. Aloituspaikkani oli myös hieman huono, eikä omat taidotkaan olleet aivan kohdillaan, varsinkin kisan alussa kädet olivat vielä aika kesäterässä eivätkä toimineet haluttuun tapaan. Taisin myös uittaa pilkkiä vähän turhan voimakkaasti, sain parempaa tulosta kun rauhoitin houkutusnyppyjen tekoa. Tuolla on samassa paikassa kisat vielä 2 seuraavanakin viikkona, ja tarkoitus on viikon päästä yrittää uudemman kerran. Pitää ottaa vähän monipuolisempi pilkkikalusto mukaan ja parempia syöttejä nyt ainakin.

Saalista kertyi itselleni tänään 1034g, kun koko porukalla saaliit vaihtelivat 200 grammasta 2,5 kiloon. Miesten sarjan kolmannella oli reilut 1,6 kiloa. Tuohonkaan ei olisi vaadittu tänään kuin aavistuksen paremmat paikan valinnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti