keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Laituripilkkikisat 27.10, Vammalan Kaalisaari

Sunnuntaina oli kuin olikin vielä Vammalan urheilukalastajien omat laituripilkkikisat Kaalisaaressa, Roismalanlahden rannassa. Tämäkin oli tuttu laituri etukäteen, vaikka en ollutkaan tätä ennen Kaalisaaren laituripilkeissä ollut. Yleensä Kaalisaaren laiturilta on tullut runsaasti särkeä, salakkaa, ahventa ja pasuria. Tosin viime vuonna viimeisellä kerralla taisi nousta melkein pelkästään pienen pientä ahventa.

Mutta mennään sunnuntain kilpailuun. Osanottajia oli 12. Tuo oli ihan sopiva määrä tälle laiturille, joka ei ole varmaan 20 metriä pidempi. Mitään arvottuja paikkoja ei ollut, eikä aikarajoja, vaan paikkaa sai vaihtaa vapaasti miten haluaa. Pilkin heittäminen oli sallittua, mutta ei olan ylitse vaan alakautta. :D Jänniä sääntöjä mutta ei se mitään.

Aloitin tutulta paikaltani, mutta kalat loistivat poissaolollaan. Noin 10 minuutin kuluttua sain pienen pienen ahvenen, jonka saamisen jälkeen melko pian siirryin. Olin varmaan tässä vaiheessa kilpailua viimeisenä, sillä suurin osa oli jo saanut joko särkiä tai vähän reilumpia ahvenia saaliiksi.

Seuraavalla paikalla en kauaa yrittänyt, kun sieltäkään ei tullut alkuun mitään. Kolmannelta paikalta sen sijaan alkoi heti tulemaan tapahtumia. Yksi pieni särki, yksi tai kaksi pientä ahventa ja kiiskiä. Ja tuo kiiskin tuleminen ei ihan heti loppunutkaan, vaan loppujen lopuksi sain tältä paikalta varmasti ainakin 80 kiiskeä peräkkäin. Melkein kaikki kalat ongin pelkällä morrilla. Tapsia koitin välillä, mutta ei siitä mitään apua tuntunut olevan.

Välillä tein pienen kierroksen pilkkimässä eri kohdista, mutta eipä niistä mitään tullut. Joten takaisin kiskomaan kiiskiä ylös. Nyt tulikin yhdessä vaiheessa kiiskien sekaan noin 60g bonussärki. Se osoittautui sattumaksi, sillä tuon jälkeen en kisassa enää muuta saanut, kuin noin 30kpl kiiskejä lisää.

Tämä kiiskisaalis (yli 500g pelkästään 3g keskipainolta kiiskeä) höystettynä parilla särjellä ja ahvenella painoi yhteensä 680 grammaa. Eli ei kovin hääppöinen saalis. Tuo riitti kuitenkin tiukassa kilpailussa toiseen sijaan. Tai siis kärjen takana oli tiukkaa, Raunolla kun oli saalista 1145g muistaakseni. Eli melkein tuplat verrattuna muihin. Raunon taktiikka oli tapsipilkin heittäminen ja sen hidas laahaaminen itseään kohti, eli ei pilkintää laisinkaan vaan oikeastaan pohjaongintaa. Mutta ainakin tuollailla saa paremmin särkiä. Toki muutkin tätä keinoa jonkin verran koittivat, mutta eivät yhtä paljoa.

Jos tuolla vielä järjestetään ensi sunnuntaina kisat, niin pitää ainakin osa kilpailusta koittaa tuota pohjaonkitaktiikkaa. Ajattelin kuitenkin alkukisan ihan pilkkiä, kun melkein kaikki kyllä alkuun saivat silläkin konstilla kaloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti