keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Laituripilkkikisat 23.10, Nokian Eden, Pyhäjärvi

Tänään en kisoihin lähtenyt laiturille, mutta kerrotaan hieman viime viikon kilpailusta. Tällä kertaa varauduin kisaan enemmän eri kokoisilla pilkeillä ja morreilla, ja kaivoin pienten savimatojen lisäksi syöteiksi myös pienen pieniä kompostimatoja.

Aluksi koitin suurin piirtein mennä samoille paikkeille, mistä viimeksi sain parhaiten kalaa. Aloittelin tapsipilkillä. Ei tuntunut hirveästi olevan viime viikosta apua, kun ekaan varttiin en tainnut saada mitään ylös saakka, paitsi parin gramman kiisken. Lisäksi yksi pieni särki karkasi. Nuo kalatapahtumat tulivat välittömästi, kun vaihdoin tapsipilkin pelkkään morriin.

Vähän matkan päästä paikan vaihdon jälkeen heti tärppäsi, mutta ei jäänyt. Heti perään toinen tärppi ja ahven nousi pintaveteen asti, kunnes sekin irtosi. Nämä nappasivat vaihteeksi tapsipilkkiin, kun virtausta oli liikaa morrille.

Siirryin yhä syvempään ja virtaavampaan veteen, mistä viimeksi kisan loppuvaihe antoi parhaiten kalaa. No kyllä se nytkin kalaa antoi, mutta ei minulle. Vierestä kyllä kaloja nosteltiin välillä molemmiltakin puolilta, mutta itse sain tuolta alueelta ekaan puoleen tuntiin tasan yhden särjen. No eipä niitä tullut koko loppukisan aikanakaan kuin 2 kpl lisää. Kiiskejä tuli sieltä täältä ja yhteensä kymmenkunta. Painoa kertyi saaliilleni huimat 240 grammaa, joka ei kuitenkaan riittänyt viimeiseen sijaan, jolla olisi saanut lohdutuspalkinnon. :D

Naisten sarjassa oli kaksi suurinta saalista ja parhaalla 1,15kg. Miesten voittaja ylsi juuri ja juuri kiloon. Naisten voittajalla oli useita kymmeniä kiiskejä, muutama ahven ja kymmenkunta särkeä. Voittaja pilkki ainakin 30cm pitkällä tapsilla pohjasta. Itse tein myös kisan aikana pitkän tapsin, mutta en kyllä huomannut sen parantavan kalantuloa.

Tämä oli kyllä niitä kisoja, kun vain ihmetteli ettei kalaa saa sitten millään. On tämä laituripilkintä kyllä oma taiteenlajinsa. Melko paljon olen hupipilkillä laitureita kiertänyt, mutta silloin olen aina keskittynyt ahveneen. Ja ahven on näissä kisoissa nähtävästi kovin tiukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti