sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Vielä venepilkillä 22.11

Toissapäivänä tuli vielä käytyä venepilkillä samoilla paikoilla kuin edelliskerralla.
Kuten tavallista, odotukset olivat melko korkealla, kun viimeksi tuli niin hyvin ahventa. Ja kuten usein käy, nyt sitä syöntiä ei oikein enää ollutkaan.

Ensimmäiseen puoleen tuntiin tuli kaksi ahventa. Toinen pelkällä morrilla ja toinen tapsilla. Joko syönti oli huonontunut radikaalisti, tai sitten kalat olivat siirtyneet. No, saman syvänteen vähän eri reunasta sitten kuitenkin aloin jonkin verran saamaan kaloja. Syönti tosin oli aivan onnetonta ja kalatkin 7 metrissä.

Jotain positiivistakin oli, ahvenet oli selvästi suurempia kuin viimeksi. Tuossa on tähän asti aina jäänyt keskipaino jopa alle 30 gramman, nyt keskipaino kipusi 46 grammaan. Eli ahvenia sain yhteensä 42kpl/1,95kg. Lisäksi morrittelin 800g hauen.

Muutenkin morri antoi isointa kalaa, ilmeisesti syönti oli niin huonoa. Isolla oranssilla morrilla pilkin ja se vajosi melko nopeasti tuonne 6-7 metriin. Yhdessä rantapenkassa oli hetken aikaa hieman isompaa kalaa alla, mutta en saanut niistä isommista kuin sen yhden ylös, 168g ahvenen. Pari selvästi yli 200g oli kiinni mutta ei vain pysynyt. Jostain syystä värikoukulla tuli kaikki pienimmät ahvenet ja tapsilla taas koko oli jotain morrikalojen ja värikoukkukalojen väliltä.

Joka tapauksessa vene tuli käännettyä, eli nyt voin sanoa että seuraava pilkkikerta on jäältä. Mainittakoon, että esimerkiksi Vammalan Houhajärveltä oli tänään jäätynyt isot alueet eli ei montaa pakkaspäivää tarvita että kausi voi alkaa. Suojaisimmat pikkujärvet ovat varmasti Tampereen seudulta jo kokonaan jäässä.

Huuto.netiin lisäsin ATSU-ketjukoukkujen väreissä olevia ketjukoukkuja. Nuo koukut ovat Tuncan ja Partridgen perhokoukkuihin tehtyjä. Niitä käytin melkein pelkästään kisoissa kaksi edellistalvea. Ajattelin kuitenkin siirtyä Kamasaneihin, kun ovat vieläkin jäykempiä kuin nuo. Tosin pikkuahvenille saatan käyttää edelleenkin välillä Tuncan koukkuja, kun ne ovat ohutlankaisempia mutta silti varsin jämäkkiä.

Tuolta voi tarkastella näitä myynnissä olevia koukkuja. Jos eivät mene kaupaksi niin kyllä noille itsellänikin käyttöä onneksi vielä on.

Päivän pienin ahven ei ollut paljoa pilkkiä pidempi. :)

Suurimmat ahvenet ja hauki nousivat samalta alueelta ja kaikki morrilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti