sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Lounais-Suomen PM-pilkki 15.2, Säkylän Pyhäjärven Kristalliranta

Viime vuonna kyseisen piirin kisat jätin väliin, mutta nyt olin mukana kun ei muitakaan kisoja ollut tarjolla. Säkylään meni vähän maku Myllyojanlahden kisoissa, mutta joten kuten sain koottua itseni osallistumaan tähän taistoon. Kilpailuaika oli 10-14 puolen tunnin siirtymillä.

Treenaamassa en kerennyt käymään, joten lähdin vain juoksemaan oikealle lähdöstä siirtymäajan verran, eli 30 minuuttia ja löysin itseni Vahoniemen takaa noin 5km päästä lähdöstä. Tällä alueella sitten pyörin 1-4m vesissä vailla minkäänlaista tarkempaa suunnitelmaa/päämäärää, ja touhussa ei jälleen kerran ollut mitään järkeä. 1,5 tuntia olin alueella kunnes kyllästyin ja painuin 2,5km päähän selkävesille Emänkarin eteläpuolelle yhdelle siellä olevista matalikoista.

Alueella oli jonkun verran hupipilkkijöitä, mutta ei heistä onneksi haittaa ollut kisaa ajatellen, kun eivät viereen tulleet. Ensimmäinen reikä, morri veteen ja hetken päästä n. 200g ahven ylös. Keskipainolta melkein 200g ahvenia tuli vielä muutama peräkkäin. Olin jälleen kisassa mukana, mutta aikaa ei ollut yhtään hukattavaksi.

Ripeätä tahtia rei'itin aluetta ja kaloja tuli aina sieltä täältä, kuitenkin siten, että noin 2/3 rei'istä oli tyhjiä. Kalan koko oli kuitenkin jotain ihan muuta kuin ensimmäisellä kalareiällä, kokoluokka putosi noin 80-100 grammaan. Yleensä kun kaloja tuli, sai niitä muutaman peräkkäin. Jossain vaiheessa osui hieman parempi yli 10 ahvenen reikä. Kun ensimmäisen kalan sai ottamaan, tulivat loput melkolailla peräkkäin. Matalikon päässä oli kuitenkin aivan tyhjää, vaikka kuvittelin kalojen olevan juuri siinä. Tässä vaiheessa tuli tehtyä runsaasti tyhjiä reikiä peräkkäin ja kellokin näytti jo olevan noin 1. Arvioin kalaa olevan ehkä 4-5 kiloa, joka ei varmasti tule riittämään mihinkään.

Loppuaika menikin hyvin, ja päivän 2. ja 3. viimeiset reiät antoivat molemmat yli 10 ahventa. Viimeinen reikä ei antanut kalaa, joten äkkiä reppu selkään ja menoksi kohti punnitusta. Kello oli tuossa vaiheessa kutakuinkin 13.45, joten tiesin menevän tiukille, että ehdinkö punnitukseen.

Kaikkeni annoin, mutta kun ei kunto riitä niin se ei riitä. Vielä koitin väkisin juosta viimeiset puoli kilometriä, mutta voimat eivät vain riittäneet. Kaiken kaikkiaan jaksoin juosta takaisintulomatkalla (6,5km) noin puolet matkasta. Niin tiukille meni, että noin 70 metrin päässä punnitusalueesta huudettiin "AIKA" ja minun kisa oli sitten siinä. Hieman harmitti, vaikka oletinkin ettei saalis olisi kovin korkealle riittänyt.

Tulostaso oli kuitenkin heikohko, sillä ehtiessäni olisin ottanut neljännen tai viidennen sijan. Henkilövaaka näytti pussille painoa kisan jälkeen tasan 8 kiloa.

Tulokset löytyy täältä:

http://lsvk.fi/sisalto/omatjutut/liitteet/pm_pilkki_2015_tulokset.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti