tiistai 3. helmikuuta 2015

Säkylässä hupipilkillä 26.1

Kristallirannan kisan jälkeisenä päivänä ei alun perin pitänyt pilkille mennä, ainakaan näin kauas, mutta tuli kuitenkin lähdettyä kun ei tarvinnut yksin mennä, vaan Teuvo ja Suvi lähtivät mukaan. En saanut edellispäivän kisassa värikoukkuja oikein toimimaan, joten päätin opiskella koko päivän värikoukkupilkintää jättäen kaikki muut välineet pois. Seurueemme kaksi muuta pilkkijää pilkkivät morrilla.

Kaikki paikat alueella oli aivan täynnä reikää kisojen vuoksi, ja kalantulokin oli odotetusti heikentynyt selvästi edellispäivästä. Päätinkin suuren osan ajasta etsiä uutta kalaisaa aluetta, mutta kovin hyviä alueita ei kyllä löytynyt. Päivän paras reikä, noin 10 ahventa tuli kuitenkin "puhtaalta" alueelta. Parhaimmillaan tuli tehtyä alueelle kymmenkunta tyhjääkin reikää peräkkäin, mutta joistakin kohdista sai kaloja monesta reiästä peräjälkeen. Muutamalla reiällä tärpit tulivat heti, mutta useimmilla sai ensimmäistä kalaa odottaa jonkin aikaa.

Kalat olivat kutakuinkin saman kokoisia kuin itselläni oli kisassakin, eli keskipainoltaan noin 90-grammaisia ja isoin oli 200g paikkeilla. Ahventa sain arviolta 8 kiloa, ja sain pariin koukkuun enemmän luottoa kuin pariin toiseen...mutta yhden kerran perusteella on aika vaikea päätellä kyllä järven ottivärejä. Värikartan väreistä "Tuho" ja "Aamurusko2" olivat kuitenkin sellaisia, joihin jäi tärpit parhaalla prosentilla kiinni. Kymmenkuntaa eri väristä koukkua kokeilin.

Suvi sai liki kaikki ahvenensa samasta reiästä ja niitä oli 4-5 kiloa, Teuvon saalis reilut 3 kiloa ja hänellä oli porukan isoin ahven, muistaakseni 368g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti