keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Sastamalan Houhajärven kisat 17.3.

Edellinen Houhajärven kisa meni vähän myttyyn, kun silloin kairasin kiveen jo kisan alkuvaiheessa. Tästä lähdettiin parantamaan.

Kilpailuaika oli 9-14, vartin menoajalla ja puolen tunnin paluulla. Kilpailukalana oli kaikki kalat. Kaikki miehet oli samassa sarjassa, kun "yleisen sarjalaisia" alle 55-vuotiaita ei montaa mukana ollut. Muutenkin taisi osanottajia olla vain kolmisenkymmentä. Oletus oli lähteä särkeä yrittämään, joka on tällä hetkellä Houhajärvellä melko mukavan kokoista noin 30-40g.

Sain juuri ennen kisaa muutamia kaverin tekemiä liukupilkkejä, ja yksi niistä pääsi heti tositoimiin. Jonkin verran sain ennen kisaa vihiä kalapaikoista, vaikka en itse käynytkään treenaamassa.

Aloitin kilpailun vain muutama sata metriä lähdöstä. Uusi pilkki osoittautui varsin sivuhakuiseksi, mutta oli se myös särkien mieleen. Ensimmäiseen reikään kun pilkin pudotti, ei päässyt siima oikenemaan ollenkaan kun särjet ottivat pilkkiin jo silloin kun se oli vasta palaamassa sivuliu'usta takaisin reiän alle. Muutamien särkien jälkeen sekaan otti 360g ja 200g ahvenet, jonka jälkeen särki hieman säikähti. Onneksi pysyivät isot ahvenet 16 numeron koukussani. Parin särjen jälkeen taas joku isompi kala kävi pilkkiä tönimässä, eikä jäänyt kiinni. Veikkaisin, että tuo kala töni vain pilkkiä eikä ollut morrista kiinnostunut. Laitoin tapsivehkeen tilalle ison Hopeasiiven nro 6 koukulla, ja saman tien tälläsi n. 200g ahven. Pudotin uudestaan, ja siihen otti pieni särki. :D Vaihdoin tapsivehkeet takaisin, ja sain vielä jokusia särkiä, kunnes hiljeni. Yksi isompi ahven tuli vielä myös.

Muutama aivan kalaton reikä tuon jälkeen, kunnes kokeilin yhtä vanhaa reikää. Nostelin siitä puolisen tuntia särkiä aivan koko ajan, mutta lopulta hylkäsin reiän, kun särki alkoi olla turhan pientä noin 25g. Tuossa vaiheessa oli jo joka puolella ympärillä kilpailijoita, joita valui lisää alueelle yksi toisensa jälkeen. Tein seuraavan reiän noin 20m päähän, ja reiästä alkoi tulla heti särkiä päivän parasta tahtia tähän mennessä. Kolmen metrin siimalla sai särkeä nostaa aika hyvän tovin. Olisinko pilkkinyt tuota reikää reilun tunnin verran ja siitä nousi ehkä 7 kiloa särkiä. Kello oli tässä vaiheessa jotain puoli 12 ja kalaa repussa jo noin 10 kiloa.

Vaan sitten menikin vaikeaksi. En saanut lähialueelta seuraavaan varttiin kuin joitain ihan yksittäisiä särkiä, ja päätin siirtyä porukasta vähän irti kalaa hakemaan. Parin reiän jälkeen alkoikin särkiä nousta, mutta tuo syönti loppui muutaman särjen jälkeen, kun hauki tälläsi pilkkiin. Muutaman minuutin väsyttelyn jälkeen ylös nousi 1330g hauki. Nro 16 morri oli siististi suupielessä kiinni, joten hauki ei päässyt puremaan siimaa poikki. Uusin kuitenkin varmuuden vuoksi solmun, kun ajattelin siiman jo muutenkin väsyneen.

Kuten arvata saattaa, hauen väsytteli hääti särkiparven tiehensä ja en saanut tuosta reiästä enää merkkiäkään kaloista. Uusi reikä 10m päähän, ja taas särkiä nousi hyvää tahtia. Kalantulo vain tyssäsi jo parinkymmenen särjen jälkeen. Seuraava puolituntinen kisassa oli todella huono. Seuraaviin 10 reikään vain yhdestä reiästä noin 15 särjen putki, ja muuten lähes tyhjää. Kun oli enää tunti kisaa jäljellä, menin takaisin porukkaan pilkkimään vanhoja reikiä. Viimeisen tunnin sain ihan hyvin särkiä, mutta pienempää kuin kisan alussa. Kuitenkin viimeiseen tuntiin sain ehkä 3 kiloa särkiä.

Kalaa sain kisassa mukavasti, mutta se ei isää vastaan riittänyt, vaan hävisin reilut puoli kiloa. Kisan kärkipää oli muutenkin aika Mustalahti-painotteista, vaikka Arto pääsikin vähän sotkemaan tulosluetteloa. :) Kilpailun sijat 1, 2, 3 ja 5 tulivat samalta alueelta. Pilkimme vajaan 10 hengen porukassa tuota aluetta.

Tässä huononmuistinvaraisia tuloksia kilpailusta, voi olla että en tarkempia tuloksia käteeni saakaan:

Miehet:

1. Tapio Mustalahti 16,5kg
2. Atte Mustalahti 15,9kg
3. Arto Särkikoski 12,8kg
4. Rauno Mustalahti 10,8kg
5. Timo Mustalahti 9,8kg

Naiset: (jos muistan oikein)

1. Marjatta Savolainen 7kg++
2. Eeva Huhtala 6kg+

Suurin kala: hauki 1330g, Atte Mustalahti

Haukia ja suurehkoja ahvenia nousi särkien lisäksi kilpailussa jonkin verran. Itse en ensimmäisen reiän jälkeen saanut kuin muutaman pikkuahvenen särkien ja hauen lisäksi. Särkien keskipaino oli noin 30 grammaa.

Avausreiän bonariahvenet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti