maanantai 30. joulukuuta 2019

Pikkujärvellä Sastamalassa 29.12.

Eilen pääsi taas taas hieman etelämpänäkin pilkkimään kiitos parin päivän pakkasten. Jo jäässä oleviin pikkujärviin tuli tuossa ajassa varmaan kuutisen senttiä uutta jäätä. Kohdejärveltä jäätä löytyi nyt tukevat 10-12 senttiä. Vajaat 4 viikkoa oli välissä, että tälle järvelle ei päässyt.

Isä tuli reissuun mukaan, ja suuntasimme suoraan edelliskerran ottipaikoille. Hieman hämärää oli vielä, mutta heti ensimmäisellä reiällä oli kaloja alla 7m vedessä. Uittelin jigiä, mutta kalat eivät ottaneet. Morrilla sain lopulta yhden pikkuahvenen härnättyä ottamaan, mutta siihen jäi. Aloitin kuitenkin taas jigillä seuraavat reiät. Seuraava reikä antoi jigillä yhden ahvenen ja seuraava reikä kaksi ahventa. Pari tyhjää reikää tuon jälkeen, kunnes taas muutama reikä peräkkäin antoi kaloja. Yksi reikä taisi "ajan kanssa" antaa jopa 6-7 ahventa. Suurin ahven tästä reiästä yli 300g. Isommat tuli taas jigillä. Kun lopuksi koitin morrilla sain vielä pari pikkuahventa.

Hämärän päivän ehkä kirkkain hetki

Isä alkoi myös saamaan kaloja samoilta paikkeilta, mutta hieman matalemmasta/rannemmasta ehkä 5-6m vedestä. Näytti ne ahvenet tapsiinkin ottavan, mutta pelkästä morrista ei suurta apua ollut. Kyllä se syönti vain vaihtelee, viimeksi sai välillä tuolla tapsia heilutella ihan rauhassa kun ahvenet kelpuuttivat vain pelkän morrin.

Kävin välissä rei'ittämässä yhden täsmäpaikan, josta on joka kerta tullut kaloja - nyt ei tullut. Kymmenkunta tyhjää reikää peräkkäin. Isä tosin sai kaloja vain 10 metrin päästä näistä rei'istä. Päätin kokeilla päivän kolme ensimmäistä reikää uudelleen. Ensimmäinen reikä antoi jigillä kaksi ahventa ja yhden pienen hauen. Oli itse asiassa jo kolmas hauki samalle päivälle. Tällä kertaa oli tuuria matkassa kun ei siimat katkenneet hampaisiin. Tämä kolmas hauki pääsi kuitenkin sen verran siimaa vaurioittamaan, että tein uuden solmun.  Pari seuraavaa reikää ei kuitenkaan antanut kaloja, ja päätin lähteä eteenpäin tekemään uusia reikiä "puhtaalle" alueelle.Tein noin 7-8 metrin reikävälillä 5 reikää jonoon, koittaen pysyä noin 6 metrin syvyydessä joka reiällä. Kolme ensimmäistä reikää hylkäsin nopeasti, kun ei kaiussa näkynyt mitään. Neljännellä reiällä näkyi kaloja, mutta sain vain yhden ottamaan. Viides reikä oli outo. Päätin aloittaa tuon reiän tasurilla. Pohjassa kävi joku kala liikuskelemassa, mutta se ei tullut kuitenkaan pilkin lähelle. Parin minuutin uiton jälkeen päätin kokeilla samasta reiästä vielä jigillä. Kun laskin jigiä veteen, oli kokonainen parvi ahvenia jigin kimpussa jo 1-2m ennen pohjaa. Siitä sitten nostelin aika lailla peräjälkeen 7kpl ahvenia ylös. Näiden lisäksi sähläsin yhden 300g ahvenen reiällä karkuun...olisi vain pitänyt nostaa se kaiun anturi ylös. Noh, yksi ylöstullut oli myös 300g luokkaa, ja kaikki muut 100g molemmin puolin.

Syönti tuntui kuitenkin lakkaavan tyystin, eikä saatu enää kuin pari ahventa tuolta koko alueelta. Kello oli 13.30, ja oli jo tosi hämärää. Päätettiin kokeilla matkan varrelta vielä yksi viime talven ottipaikka. Isä sai heti ekasta reiästä yli 200g ahvenen, mutta siihen se sitten jäikin. Alueella oli kuitenkin kaiun mukaan kaloja jonkun verran, mutta ne eivät vain (enää) syöneet.

Päivän kokonaissaldoni oli noin 30 ahventa ja noin 3 kiloa. Isällä oli määrää hieman vähemmän, mutta keskikoko parempi.

Kaikki yli 70g ahvenet yhtä lukuunottamatta sain jigillä. Yhden sain tapsilla, kun sitä yhdellä reiällä kokeilin. Morrilla sain ehkä 6-7 ahventa, mutta kaikki tosi pieniä. Tasuria koitin muutamaan otteeseen (kahta erilaista), mutta tyytyminen niillä oli yhteen pikkuahveneen.

Seuraava pilkkipäivä on keskiviikko, mutta kokeilen toista järveä välillä.


Oma saaliini

Päivän parhaat 380g ja 320g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti