maanantai 5. huhtikuuta 2021

Kulovedellä & Piikkilänjärvellä 27.3.

 Kulovedellä tuli käytyä ensimmäistä ja samalla viimeistä kertaa tänä talvena. Sarkolassa oli ideana kokeilla osittain uusia ja osittain vanhoja paikkoja. Noilla alueilla on tullut pilkittyä hyvin vähän siihen nähden kuinka lähellä ne ovat.

Aloittelin eräältä loivapiirteiseltä pakalta/vedenalaiselta niemekkeeltä, josta olen joskus kesällä saanut ahventa, 4-6m vedestä. Paikka näytti olevan muidenkin tiedossa reikien määrästä päätellen. Muutamia reikiä alueelle tein ja vain yksi reikä antoi yhden noin 150g ahvenen, muuten ei kaiussakaan näkynyt mitään. Siirryin vähän rannemmas samaa pakan reunaa ja yhdestä reiästä sitten reilun kilon hauki tälläsi tasuriin. Tasuri oli syvällä suussa, mutta ihme kyllä 0.22mm monofiilisiima kesti. Eipä ole tasurin kanssa tullut käytettyä minkäänlaisia perukkeita.

Harvinaisempi tilanne, mutta hauen jälkeen samasta reistä alkoi heti nousta ahvenia. Yleensä hauki kyllä tehokkaasti karkottaa ahvenet alueelta pois. Kymmenkunta ahventa nousi, kuitenkin pienehköä kaliiberia, olisiko kaksi ollut vähän yli 100g. Vaikeata kuitenkin oli, ja samasta penkasta ei enempää kaloja löytynyt.

Päätin suunnata seuraavaan paikkaan, eli erään syvänteen päähän lahden suulle. Tuossa en ollut ikinä käynyt kesälläkään. Lahden läpi meni houkuttelevan oloinen "maitojääjuova" eli vanha railo jossa oli vaaleata jäätä. Ensimmäinen reikä oli tyhjä, mutta toisesta sain jo muutaman ahvenen. Seuraava reikä oli jälleen tyhjä, mutta siitä seuraava tarjosi hetken oikein mukavaa tasurisyöntiä välivedestä. Noin puolet kaloista oli kiinni peräkoukussa ja puolet vatsakoukussa. Koko ei ollut mitään järisyttävää, 100-230g.

Kun tuo reikä hiljeni niin tuntui hiljenevän koko järvi. Tein alueelle lisää reikiä ja kokeilin vanhat ottipaikat läpi, mutta ei sitten mitään paitsi pari pikkuahventa. Parilla reiällä oli hetken aikaa hyvän oloinen parvi alla, mutta kalat eivät kiinnostuneet tarjotuista välineistä sitten ollenkaan.

Aamulla oli melko tuhruinen keli

Hauki haukkasi Lastua

Kulovedeltä poistumisen jälkeen tuli kurkattua Kulo-Rautaveden vuolteita, ja kyllähän tuohon jäälautalle vielä joku hurja olisi voinut mennä pilkkimään ;). Hyvin näytti olevan sulaa ja venekin ajoi ohitse.

Iltapäivällä tuli vielä kokeiltua pikaisesti Piikkilänjärveltä, pari vanhaa täsmäpaikkaa kokeillen. Yksi filekala osui, mutta muuten oli kyllä kuolemanhiljaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti