maanantai 5. huhtikuuta 2021

Pikkujärvellä Pälkäneellä 29.3.

 Viime maanantaina tuli käytyä vielä Jarin kanssa pikkujärvellä tai oikeastaan lammella pilkillä. Suorantainen ja kirkasvetinen järvi, jossa en ollut ennen käynyt. Kalaa tuolla on, mutta Jarinkin edellisestä käynnistä oli muutama vuosi aikaa. Siitä erikoinen lampi, että kalat ovat olleet aivan rannassa kiinni suon reunassa, tai jopa suomättäiden alla, johon ei pilkkivehkeillä pääse käsiksi.

Heti toisella reiällä alkoi näkyä elämää ja tuli ensimmäinen hyvän oloinen tärppi, mutta kala irtosi. Parin reiän jälkeen yksi kala kävi katsomassa pilkkiä, mutta ei ottanut. Jatkoin rannan tuntumaan rei'ittämistä, mutta hiljaista piteli... Palasin vielä tekemään lisää reikiä tuolle kohtaa, missä kalahavaintoja oli, mutta ne vähätkin kalat näyttivät kadonneen tyystin.

Päätin lähteä kiertämään lampea eri kautta ympäri kuin Jari lähti. Kerkesin vajaat 100m edetä, kunnes 5m vedestä sain pystypilkillä viisi ahventa samasta reiästä, kokoluokka 50-120g. Seuraavasta reiästä sain vielä yhden ahvenen, mutta sitten oli taas hakusessa. Muutama ahven nousi taas vajaan sadan metrin päästä, ja sitten jälleen 10-20 tyhjää reikää...

En ollut saanut alle 3m vedestä yhtään ahventa, mutta lopulta löysin yhden vähän matalamman suon reunan, jossa suunnilleen joka toinen reikä antoi kaloja. Kolme ahventa tosin jäi pisimmäksi kalaputkeksi. Kalan keskikoko oli varmaan jotain 120-150g, parin isoimman ollessa vähän yli 200g. Muutaman ahvenen sain morrilla sen jälkeen, kun pysty ei enää kelvannut.

Aika pitkän lenkin rei'itin vielä tuon jälkeen, mutta ainoa kalahavainto oli 4m vedessä kun pari kalaa kävi katsomassa pilkkiä, mutta eivät siihen ottaneet. Kävin vielä kertaalleen tuossa suon laidassa ja tein paljon lisää reikiä vanhojen reikien viereen ja ongin vielä kaikki kalareiät uudelleen läpi. Taisin 6kpl saada ahvenia vielä yhteensä lisää, ja siihen loppui kalantulo. Parilta alueelta vielä kokeilin, mutta ei sitten mitään enää. Jarilla oli hieman toistakymmentä ahventa, joista liki kaikki tuli samalta alueelta. Lopuksi ongimme molemmat tuota kohtaa, mutta siitäkään ei enää kaloja noussut Jarin yhtä ahventa lukuunottamatta.

Tiukassa oli kala tuona päivänä, mutta sen verran hyvän kokoista oli keskikoko, että varmaan tulee joskus toistekin käytyä. Lisäksi aika ainutlaatuinen ja eksoottinenkin paikka pilkkiä. Parhaimmillaan 2m päässä rannasta oli 4-5 metriä syvää.

Päivän selvästi kalaisin paikka 

Kokonaissaalis noin 25 ahventa keskipainolta noin 100g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti