maanantai 5. huhtikuuta 2021

Vanajavedellä 28.3.

 Vanajaveden Lusinselällä tuli poikettua 28.3. Alueella oli pilkkijöitä aika paljon, mutta näytti olevan aika hiljaista kalantulon suhteen. Vajaat 10 reikää sai tehdä, kunnes nousi pari vähän alle 100g ahventa. Vähän matkan päästä yksi reikä antoi yhden reilun 300g:n ahvenen, mutta ei sitten muita kaloja. Parin tyhjän reiän jälkeen osui värikoukkuun pieni syöntipyrähdys, kun tuli 5kpl 100-200g ahvenia ja jokusia pienempiä. Yksi pienimmistä ahvenista sylki kuoreen suusta. Ihan pari filekalaa sain lisää kun rei'itin aluetta tarkemmin. Tuntui, ettei ollut oikein mitään logiikkaa minkä avulla kaloja etsiä. Yli 100m päästä tuli pari 100g ahventa, noin kymmenen tyhjän reiän jälkeen. Kaloja tuntui kyllä kaiun mukaan alueella olevan, mutta suuri osa ahvenista oli pieniä ja ne harvat isoimmat eivät olleet syönnillään ollenkaan.

Morria tuli moneen kertaan kokeiltua, mutta nyt se ei tuntunut kelpaavan kaloille ollenkaan, vaan vähät kalat nousi kaikki värikoukulla. Pienen lenkin tein vielä ja nuo 10-15 reikää antoivat taas pari filekalaa, mutta ei sen enempää. Kello alkoi olla jotain 10-11 ja syönti hyytyi siinä määrin, että päätin vaihtaa kokonaan järveä. 

Vanajan sintit

Poikkesin kotimatkalla eräälle kirkasvetiselle pikkujärvelle katsomaan olisiko siellä syöntiä. Aika pian huomasin että oli, sillä ekasta reiästä tuli varmasti toista sataa ahventa. Vettä oli alla 3m ja suurin osa kaloista oli ns. "käsikaloja" eli yhdellä vedolla ylös. Kalojen koko ei päätä huimannut...

10 metrin päähän tein seuraavan reiän hieman matalampaan. Yhtäkkiä näyttöön ilmestyi kaksi kalaa, joista toinen tarrasi kiinni. Hyvän kokoiselta tuntui, mutta en ollut täysin varma oliko kala ahven vai hauki. Ylös nousi 456g ahven, mutta toinen alla ollut kala ui tiehensä. Joka tapauksessa suurin ahven tuosta järvestä mitä olen saanut.

Parin tyhjän reiän jälkeen osui aivan mahdottoman kokoinen pikkukalaparvi, ja nostelin reiästä 150-200 ahventa, kunnes kyllästyin kun syönti ei hiipunut ollenkaan ja sekaan ei tullut yhtään isompia. Joka tapauksessa ehdottomasti kovinta ahvenen syöntiä koko talvena. Vettä tuossakin 3m alla ja sain liki koko parven nousemaan aivan kannen alle.

Kokeilin vielä hetken etsiä isompia ahvenia, mutta ei löytynyt kuin sinttejä jonkin verran. Taas kerran tuli kuitenkin todistettua, että 10kg ahventa tästä pikkujärvestä ei ole kauhean kova urakka. Vielä kun saisi nuo kalat vähän kasvamaan kokoa.

Välillä kahtakin kerralla

456g ahven kuvan pilkillä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti