tiistai 17. tammikuuta 2012

Alkusanat

Nyt se on sitten tehty, pilkkikilpailupainotteinen blogini. Luvassa on paljon omia reissuraportteja niin kilpailuista, harjoitteluista kuin hupipilkintäreissuistani. Kilpapilkintämäinen pilkkitapani kyllä näkyy hupipilkilläkin siinä että sitä kalaa etsitään niin kauan kun ne löytyvät. Yksittäisten isojen kalojen kyttäämiseen ei oikein löydy luonnetta.

Koitan myös linkittää ja kommentoida kaikenlaisia pilkintään liittyviä ajankohtaisia asioita ja kenties pilkkikilpailujen tuloksia ja kilpailuilmoituksiakin. Aika sitten näyttää mitä tänne loppujen lopuksi tulee ja jää tulematta.

Toivottavasti tällä blogilla saisin edes jotkut käymään kokeilemassa kilpapilkintää, yleensä siihen jää heti "koukkuun" jos on jäädäkseen...

7 kommenttia:

  1. Hienoa! Onko blogiin tulossa myös kuvia pilkkireissuilta, kalasaaliista?

    VastaaPoista
  2. Kyllä ainakin hupipilkintäreissuilta kuvia ja ehkä kalansaaliista kisoista.

    VastaaPoista
  3. Hienoa Atte! Toivottavasti saat blogin avulla lajin pariin uusia harrastajia.

    VastaaPoista
  4. Löysinpä minäkin tänne blogiin, innokas kilpapilkkijä täältä pohjoisesta kun olen.
    Kuvia ja juttuja tykkään lukea/katsoa minäkin. minkälaisilla pystypilkeillä pilkit pääsääntöisesti, käytätkö kehimisvapoja?
    Kuvia kalustostasi olis myös mukava nähdä, millasilla vehkeillä huippumiehet pilkkii

    VastaaPoista
  5. Varmasti tulee kuvia jossain vaiheessa vähän kaikista välineistä. Vapoina käytän pelkästään Karismaxin vapoja ja pääasiassa kehimisvapoja. Oikeastaan vain matalassa vedessä morrin kanssa + tasapainopilkinnässä käytän "perinteisen" tyylin vapoja.

    Ketjun kanssa tulee käytettyä eniten Sepe-pilkkejä, tapsin kanssa on enemmän yksityishenkilöiden tekemiä pilkkejä ollut käytössä joita ei kaupoista saa.
    Värikoukkupilkintä on vieläkin vähän opetteluvaiheessa kun tuppaa pystypilkki silmäsyötillä toimimaan paremmin ainakin mun käsissä.

    Ylipäätään suosin kilpapilkinnässä melko isoja, painavia ja nopeasti vajoavia pilkkejä.

    VastaaPoista
  6. Jep, nämä "yksityishenkilöiden" tekemät pilkit ne minuakin kiinnostais, koska kilpailen itekki täällä Pohjois-Suomen alueella. Joteski vaan tuntuu, että ne ovat toimivampia kuitenkin kuin ns. "kaupan valupilkit", tokihan pilkkiä pitää osata uittaa. Aattelinkin että jos slta ois saanu joitain pikintekijöitä, niin vois hommata itelleki niitä
    Ite oon tapsipilkkijä, siihen oon yrittäny toistaiseksi keskittyä

    VastaaPoista
  7. Rapala Harja -niminen pilkki on osunut kaupoissa silmiini ja se on malliltaan hyvin lähellä noita kahta pilkkiä mitä tulee käytettyä varsinkin yli 4m vedessä. Omat pilkkini ovat vain hieman niitä leveämpiä ja painavampia, kenties isompiakin.

    Isäni on tehnyt toisen näistä pilkeistä ja meillä on niitä yhteensäkin vain 3 kpl. Niitä täytyisi tehdä lisää kyllä jos olis viitseliäisyyttä.

    Sitten kun pitää mennä 8m+ syvyyksiin niin on ollut käytössä volframista tehtyjä pilkkejä.

    Noilla pilkeillä ei kyllä uintia juurikaan ole mutta oma tapsipilkkiminen muistuttaakin huomattavasti enemmän mormyskointia kuin ketjupilkillä pilkkimistä, eli aika vähän annan edes tapsilla pilkittäessä pilkille mahdollisuutta uida ja päätehtävä on viedä morri nopeasti alas. Isommalle ahvenelle tuo ei välttämättä toimi mutta en koitakkaan yli 100g ahvenia tapsilla.

    Tapsin kanssa on tullut käytettyä alle 3 metrin vedessä eniten varmaan Tinkaa ja Pikkusepeä.

    Joitakin pilkkejä on myös sellaisia käytössä että ei ole mitään käsitystä mistä ovat peräisin.

    VastaaPoista