torstai 19. tammikuuta 2012

Pilkkilenkkareita testailemassa

Tulipa juostua järven jäällä testimielessä goretex-pinnoitetuilla tossuilla 6km lenkki. Tossuihin/nilkkoihin kiinnitin säärystimet jotka estävät lumen ja veden menemisen tossun varresta sisään.

Täksi kaudeksi testissäni olevat Nike Air Pegasus- lenkkarit ja Trekmates-merkkiset lyhyen mallin säärystimet.

Juoksualusta jäällä oli vaihteleva, parhaimmillaan lunta oli vain pari kolme senttiä ja sen alla kova jää. Paikoitellen jäällä oli kuitenkin lunta, sohjoa tai vettä noin 15 senttiä joten hieman sai testiä hankalampiinkin olosuhteisiin. Säärystimet pari kertaa luiskahtivat pois paikoiltaan joten jatkossa täytyy laittaa sekä niiden ala-, että yläreunaan pari kierrosta ilmastointiteippiä. Sitten ne varmasti pysyvät kyllä hyvin paikoillaan.

Sekä lenkkarit että säärystimet ovat vedenpitävät, mutta aion silti pitää tossuissa myös vedenpitäviä goretex-sukkia, jotta varpaat eivät palele niin helposti. Lisäksi tossujen goretex-pinta ei varmaankaan täysin pidä vettä kun ne kuluvat tarpeeksi, joten siksikin kannattaa pitää niitä vedenpitäviä sukkia alla. Goretex-sukkien alla pidän ohuita juoksusukkia jotka estävät goretex-sukkien kulumista ja likaantumista.

Mutta mitenkä se ensimmäinen testikerta lumihangessa ja vedessä sitten meni? Ihan yli odotusten sillä sukat olivat kaikkialta juoksun jälkeen täysin kuivat paitsi varresta kastuivat siksi että säärystimet eivät pysyneet kunnolla paikoillaan. Lenkillä ei ollut goretex-sukat vielä jalassa.

Olen pohtinut paljon nastotutanko kyseiset lenkkarit mutta en taida sitä tehdä ainakaan ennen maaliskuun alkua, sillä taitaa olla taas sen verran luminen talvi että ei nastoista ole pahemmin hyötyä. Viime kaudelle hankkimani Jalaksen S2 piikkarit toki voi ottaa sitten käyttöön jos liukasta keliä tulee. Myöhemmin sitten lisää juttua kyseisistä piikkareista.

Lenkkareita tulen pilkillä käyttämään aikaisintaan ensi sunnuntaina kisassa jos tulee lähdettyä ja viimeistään ensi viikolla hupipilkillä. Sitten näkee myös sen kuinka hyvin noissa tarkenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti