tiistai 2. huhtikuuta 2013

Houhajärven kisa 31.3 klo 9-14

Sastamalan Houhajärvelle pystyttiin taas kisaamaan viime kevään tauon jälkeen kun jäitä ei ollut. Edelliskerralla voitin kyseisen kilpailun ensimmäistä kertaa koskaan.

Kävin tällä kertaa jopa harjoittelemassakin, vaikka parilla edelliskerralla en sitä tehnyt tähän kisaan.
Harjoittelin tosin jo 5pv ennen kisaa, joten kaloilla oli aikaa siityäkin. Selvitinpä kuitenkin pääpiirteittäin syvyyksiä onko kala tullut jo matalaan 1,5-2m veteen - eipä tuntunut olevan vaan särkiparvia löytyi vasta yli 2,5m vedestä. Yhdellä alueella taisin 100 metrin matkalla kairata vain yhden särjettömän reiän, joten kisapaikka oli aika selvä. Loppuajan etsin oikeastaan vain mahdollisia isoja ahvenia, mutta niitä ei yhtä 200g ahventa lukuunottamatta löytynyt.

Kisassa sitten samoille paikoille missä ennen kisaa särkiä hyvin vetelin ja nyt särjet ylös? Ei ollut ihan noin yksinkertaista, vaan ensimmäiseen tuntiin löytyi vain pari reikää mistä sain kymmenkunta särkeä, muuten muutama yksittäinen. Kyllä oli vaikeaa. Vanhat reiät eivät auttaneet yhtään asiaa, niistä ei saanut mitään.

Yhdessä vaiheessa löytyi kuitenkin pari reikää melkein vierekkäin mistä molemmista sain noin kilon verran särkiä, mutta sen jälkeen olin taas pahasti hukassa. Sain tosin särkien sekaan 200g ja 150g ahvenet. Kisaa oli jäljellä enää pari tuntia ja saalista oli kertynyt vasta kolmisen kiloa. Jotain radikaalia oli tehtävä ja ainakaan samalle kohdalle en jäänyt enää nyhjäämään, vaikka alun perin oli tarkoituksena onkia tuota 100m aluetta koko kisa.

Isä meni kauemmaksi lähdöstä ja jumittui samalle reiälle, kairailin tuota paikkaa kohti saaden pari särkeä. Päätin mennä suoraan samalle alueelle missä isäkin oli. Ensimmäinen reikä ei antanut kalaa, mutta toisesta sain puoleen tuntiin noin 3kg särkiä. Sen jälkeen taas hiljeni. Ympäriltä yksittäisiä särkiä, mutta ei parveksi asti. 45min oli vielä kisa-aikaa. Siitä ensimmäiset 40min oli yhtä tyhjän kanssa, mutta viimeisen 5 minuuttia sain vielä vetää särkiä koko ajan samasta reiästä.

Ei tuntunut oikein onnistuvan tämä kisa, mutta sijoitus oli silti yllättävän korkea 4. sija. Yllättävä siksi että sain kalaa 5 tunnin kisasta noin 1 tunnin ja koko loppuaika oli täysin hakemista. Kalaa itsellä 7270g. Oli muuten seitsemäs kerta itselle yleisessä sarjassa kyseisessä kisassa ja viides neljäs sija! Että ei harvinainen sijoitus.

Kolmannen sijan hävisin 50 grammaa, mutta viidenteen sijaan olikin jo pudotusta 1,5kg. Isä voitti koko kilpailun 9,7 kilollaan, kakkosellakin oli 9 kilon päälle.

Hyvin on tuntunut kasvavan Houhajärvessä särkien koko. Ei ole montaa vuotta kun särki oli järjestään sellaista 20g kokoluokkaa, nyt tuntui että tuo 20g on melkeinpä tuplaantunut. Vähän kun olisi keväisemmät olosuhteet olleet, niin tällä särjen koolla ja entisellä määrällä oltaisiin menty jo yli 15kg saaliisiin, mutta en tiedä sitten onko särki koon kasvun myötä vähentynyt. En oikein usko että on, sillä olosuhteet oli vielä särjen pilkintään melko talviset kun lunta oli jäällä jonkun verran. Parin viikon päästä vasta olisi särki kunnolla syönnillään ollut.


1 kommentti:

  1. Moro Atte
    Olis hyvä jos kirjottaisit blogi viestin särkikalojen kilpa pilkinnästä. Kun siitä tuntuu olevan niin vähän netissä tietoa.

    VastaaPoista