torstai 4. huhtikuuta 2013

Uudenkaupungin Lautvedellä

Tänään vaihteeksi käytiin Lautvedellä. Jäällä olimme joskus 20 yli 8. Päätin tällä kertaa kokeilla aivan uusilta alueilta ihan löytääkseni jotain muitakin kalapaikkoja välillä kuin se sama pintakivirykelmä, jonka vierestä parilla edelliskerralla sen reilu 20kg sain. Muut nelihenkisestä porukastamme sen sijaan onkivat nytkin samoja paikkoja.

Eka reikä osui tosi matalaan 20-30cm veteen, mutta siitä nousi hetkessä silti pari 200g ahventa ja pari aika pientä. En jäänyt kuitenkaan rei'ittämään kohtaa enempää vaan lähdin rei'ittelemään rannan suuntaisesti noin 20-30m välein isomman parven löytymisen toivossa. Rei'itin tosin vain vähän matkaa kun kaloja ei enää oikein kuulunut. Menin suoraan läheiselle kivikolle ja sieltä sain muutaman reiän kokeilulla vain yhden yli 100g ahvenen ja parikymmentä pientä. Siirryin kivikon toiselle puolella ja sieltäkin vain sinttiä. Jatkoin vielä pari sataa metriä ja edelleenkin pikkuahventa melkein joka reiästä ja loput reiät tyhjiä.

Sitten löytyi alue jota oli rei'itetty ilmeisesti edellisenä päivänä aikas runsaasti. Ajattelin kokeilla onko alueella vielä ahventa. Avasin ensimmäisen reiän ja siitä nousi sohjon mukana kymmenpiikkejä jäälle. Morri veteen ja en ehtinyt pohjaa löytämään kun oli jo ihan hyvän kokoinen yli 200g ahven kiinni. Siitä alkoikin jonkunmoinen joskin varovainen syöntihetki, ja ahvenet tuntuivat olevan heti jäänkannen alla kymmenpiikkijahdissa, tai sitten muuten vain ylävedessä. Tasapaino ei kuitenkaan tuntunut kelpaavan vaan hetken kokeilulla sai vain yhden varovaisen tönäisyn. Värikoukulla en saanut edes sitä nyppyä, enkä myöskään isolla morrilla. Vaihdoin pienen morrin takaisin ja saman tien jatkui myös kalantulo. Kyllä siitä reiästä nelisen kiloa ahventa tuli kuitenkin melko nopeasti.

Seuraavista rei'istä sai yksittäisiä yli 100g ahvenia, mutta ei mitään pitkiä putkia, ja samallaisena syönti jatkui koko loppupäivän tällä alueella. Melkein joka reiässä minkä avasi oli kymmenpiikkejä ja niitä nousi parhaimmillaan lähes 20kpl jäälle kerralla. Samaten varsinkin isommat ahvenet olivat koko ajan ylävedessä eikä niitä pohjasta meinannut saada, vaikka tuossa oli vettä enimmilläänkin vain 1,5m.

Heti kun lähti vähänkin tältä isomman ahvenen kohdalta pois tuli runsaasti 20-80g ahvenia, mutta isommat tuntuivat loppuvan. Yhdessä vaiheessa myös väsyttelin vähän alle 1,5kg haukea muutaman minuutin ja tulihan se lopulta pienellä morrilla ja 0.12 monofiilisiimalla ylös. Isoin ahven oli silmämääräiseltä arviolta n. 400g ja pari kolme muuta oli yli 300g.

Yli 100g ahvenia tuli runsas repullinen eli hieman yli 20kg. Pikkuahventa tuli myös sen verran runsaasti että taisi ahventa tulla tänään aika tarkkaan 30kg yhteensä. Pois lähdettiin viiden aikaan, ilmeisesti jonkunmoinen iltasyönti olisi vielä koittanut jos olisi jäänyt paikalle.

Muut meidän autoporukasta saivat yhteensä aika lailla saman verran kuin minä yksin, joten uuden paikan hakeminen oli ihan oikea valinta tälle päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti