tiistai 2. huhtikuuta 2013

Liekoveden Alasenrannassa 2.4 & 28.3

Alasenrannassa Sastamalan Liekovedellä on tullut nyt käytyä pari ensimmäistä kertaa koskaan, ja eipä ole oikein kalantulo vakuuttanut. Kaikki mitä olen paikasta kuullut viittaa siihen että tuo on erityisesti hyvää kevätpaikkaa.

Ainakin se on käynyt selväksi, että kalantulo ja kalojen sijainti on pitkälti virtauksista kiinni, ja ne vaihtelevat alueella todella paljon. Myös jää ohenee salakavalan nopeasti siirryttäessä kohti sulan reunaa, viime viikon torstain käynnillä 10 metrin matkalla jäänvahvuus muuttui 40 sentistä 10 senttiin.

Viime viikon käynnillä taisin viipyä pari tuntia, josta ensimmäisen 1,5 tuntia kairailin yksinkertaisesti sinne mihin muutkin oli kairailleet, eli pitkin poikin sulan reunan lähistöä. Pilkitty alueella oli todella paljon reikien määrästä päätellen. Yhtään kalatapahtumaa ei sitten tullut koko 1,5 tunnin aikana. Vasta rantamatalaan siirryttyäni aivan lopuksi sain 7 pientä ahventa morrilla.

Tänään oli hieman paremmat lähtökohdat Alasenrantaan, kun tiesin paikan mistä oli eilen tullut jokusia kiloja 70-300g ahvenia. Ensimmäinen reikä oli lupauksia antava, sillä ensimmäiseen kolmeen minuuttiin tuosta nousi 7 ahventa, 2 särkeä ja pasuri. Ahvenista kaikki paitsi yksi olivat kokoluokkaa 80-150g. Vettä oli tuolla paikalla nelisen metriä, ja yhtä ahventa lukuunottamatta kaikki tulivat tapsilla aivan peräjälkeen. Morrilla sain vielä heti yhden ahvenen, mutta sitten lakkasi kalantulo tyystin. Ei ainoastaan tuosta reiästä, vaan ympäriltäkään ei tullut sitten nykyäkään. Vasta noin tunnin kuluttua sain viereisestä reiästä pari särkeä, mutta eipä muuta.

Päätin lähteä vielä Vammaskosken toiselle puolelle Roismalanlahden puolelle kokeilemaan joksikin aikaa, mutta tyhjältä vaikutti. Aivan tyhjiä alueet joista ensijäiltä sain jonkun verran ahventa. Päätin sitten tuollakin siirtyä kohti sulan reunaa, ja virran reunasta sain heti yhden 30g ahvenen, mutta ei taaskaan muuta. Sulan reunassa oli 3 miestä ilmeisesti kuhaa koittamassa, ja ongin myös tapsilla muutaman reiän tuolta alueelta. Tuloksena oli 2 nyppyä ja yksi 150g lahna 11 metrin vedestä.

Pois lähtiessä tein vielä muutaman reiän kirkon edustalle, mutta sain vain muutaman kiisken. Että osaa olla kala tiukassa tätä nykyä näillä vesillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti