keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Hupipilkillä Säkylän Pyhäjärvellä 10.1

Edellispäivän treeni ei houkutellut uudestaan treenaamaan, mutta sen verran sai koottua itseäni että menin kuitenkin uudestaan samalle järvelle. Kohteenani oli järven länsipuolella oleva syvänne.

Jäällä olin mielestäni aika hyvissä ajoin klo 9.25, mutta alueella oli jo ennen minua parikymmentä pilkkijää. Alla olevista kuvista ei oikein hyvin erota, mutta alueella kuljettiin myös moottorikelkalla, ilmeisesti asialla ammattikalastajat.Pilkinnän aloitin tapsivehkeillä noin 6m vedestä ja aloin siitä kairailemaan syvälle päin. Ensimmäiset kosketukset kaloihin sain noin 8m vedestä, mutta kaloja tuli korkeintaan muutama reiästä. Tärpit eivät myöskään tulleet heti, vaan jokaisen kalan sai melkeinpä pilkkiä erikseen. Heti huomasti, ettei osunut mikään hyvä syöntipäivä.

Yksittäisten kalojen pilkkimistä oli oikeastaan koko päivä. Vain yhdellä reiällä 7,5m vedessä sain vähäksi aikaa kunnon syönnin päälle ja n. 15 ahventa tuli peräjälkeen. Aluksi pilkin tapsilla, mutta vaihdoin välillä värikoukkuun ja siihenkin otti muutama ahven hanakasti. Kun värikoukkuun lakkasi ottamasta, sain vielä tapsilla ja surviaisilla 3 ahventa peräkkäin.

Tämän jälkeen olikin hiljaista ja etsin kalaa ympäriltä kuitenkaan niitä löytämättä. Seuraaviin n. 20 reikään vain pari kolme ahventa ylös. Loppuajaksi palasin samoille paikoille mistä aamulla ensimmäiset kalani sain, ja sieltä tuli vielä muutama ahven.

Ei vastannut kalantulo odotuksia, mutta kohtalaisen filekalasatsin sain kuitenkin kasaan. 75 ahventa joista yli 100-grammaisia 50kpl. Yhteispainoa saaliilla noin 8 kiloa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti