sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Seuraottelu/ cup-kisa Vammalan Ylistenjärvellä 24.1

Lauantaina oli vuorossa ei-niin-odotettu kisa Vammalan Ylistenjärvellä. Kilpailu oli siis Satakunnan joukkue-cup-kisa. Kisassa on tänä talvena mukana 7 eri seuran joukkueet. Jokaisessa joukkueessa on 8 henkeä. Kilpailuaika oli 10-14.

Meille eli Vammalan Urheilukalastajille (VUK) osui alkukarsinta, jossa 2 parasta seuraa meee loppuotteluun ja vain yksi joukkue putoaa. Vastassa oli "kotijoukkue" Huittisten Kalakerho (HKK) ja Teljän Kalastajat. (TK)

Ylistenjärvellä oli ollut viikko sitten Huittisten Kalakerhon omat kisat, ja pari VUK:n jäsentä oli myös ollut samassa kisassa, sillä he kuuluvat molempiin seuroihin. Viikko sitten oli voittajalla ollut vähän yli 2 kiloa ahventa, jotka olivat ilmeisesti tulleet isolla tasurilla ja isoin ahven oli ollut 600g.

Eli vähän pohjatietoja sain mahdollisista kalapaikoista, ja niiden tietojen perässä menin alueelle, mistä oli viikko sitten saanut pari kisaajaa noin 600 grammaa mieheen. Pari ekaa reikää oli tyhjiä, mutta jo kolmannesta alkoi tulla kalaa tapsilla ihan hyvää tahtia. Pilkkini oli vain ehkä hieman liian hidas, sillä syvää oli 3,5 metriä ja käytin Pieksäjä-pilkkiä omatekemän nro 16 morrin kanssa. Kolmannella reiällä kalantulo katkesi pariin otteeseen, mutta sain syönnin jatkumaan siten, että sain jo siitä reiästä yli kilon verran ahvenia. Suurin osa ahvenista oli pieniä 10-15g, mutta pari noin 100g ahventa tuli sekaan.

Tässä vaiheessa oli jo alueelle tullut useita pilkkijöitä, ja hekin kaikki alkoivat saada kalaa. Tosin alueella oli alun perinkin 2 muuta joista toinen lähti pois. Löysin lähialueelta vielä pari kohtuu hyvää kalaputkea, mutta sitten meni hakemiseksi. Pari sellaista reikää vielä löytyi, josta sai muutamia kaloja, mutta muuten tuli yksittäisiä pikkuahvenia. Viimeinen puolituntinen kun alkoi, päätin lähteä noin kilometrin päähän kokeilemaan paikan, josta olen monesti saanut ahventa ja joskus hyvän kokoistakin. Vaan turha lenkki tuli tehtyä tällä kertaa. Pilkin 7 reikää tuloksetta ja palasin viime minuuteiksi takaisin. Melkoisen turhaa oli sekin, sillä sain siitä enää yhden pikkuahvenen.

Saaliikseni kertyi 2390g, mikä riitti 24 osallistujan kisassa kolmanteen sijaan. Isä koitti isoa ahventa, ja löysikin niitä ja sai parista reiästä yli 5kg ja oli kisassa aivan ylivoimainen. Joukkuetuloksissa VUK voitti, TK oli toinen ja HKK kolmas.

Pilkin käytännössä koko kisan tapsilla, mutta jälkiviisaana olisi pitänyt kokeilla pelkkää morriakin, varsinkin siinä vaiheessa kun kalantulo hyytyi. Sain kuitenkin hieman enemmän kalaa kuin muut samalla kohtaa pilkkineet. Itselläni oli ahvenien keskipaino vähän alle 20 grammaa, sinttien seassa 3-4kpl yli 100g ahvenia. Loppujen lopuksi käytin syöttinä pääasiassa ahvenen silmää, sillä alueella oli särkiä aivan riesaksi asti. Joistakin rei'istä sai silmälläkin koko ajan särkiä.

Kisa meni kuitenkin kaiken kaikkiaan yli odotusten, kiitos parantuneen syönnin. 3 viikkoa sitten tosiaan kävin treenaamassa saaden tasan 0 ahventa, tosin pilkin silloin pääasiassa ilmeisen huonoilla alueilla.

Tässä muistinvaraiset tulokset TOP 4:n osalta:

1. Tapio Mustalahti 5940g
2. Juuso Kuusela 2650g
3. Atte Mustalahti 2390g
4. Kauvo Savolainen 2195g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti