sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Viikon hupipilkinnät

Tässä kootusti kerralla kolme hupipilkkipäivää viikolta.

Maanantaina kävin koulun jälkeen kokeilemassa eräältä pikkujärveltä Nastolasta. Tuosta käynnistä ei juuri kerrottavaa jäänyt, sillä saalis jäi yhteen pikkuahveneen. Alueelta oli kuitenkin aikasempina päivinä tullut isoa ahventa. Koko järvelläoloajan tuli sakeasti lunta, joten se oli varmastikin osasyy heikkoon kalantuloon. Järven vesi kun oli hieman tummaa niin ei tuo pimeä keli ole paras mahdollinen.

Tiistaina olin Tonin kanssa Vesijärvellä. Pilkimme aluetta, josta löysin isompaa ahventa Vesijärven kisan treeneissä. Iso kala oli yksinkertaisesti hävinnyt alueelta tai sitten se ei syönyt yhtään. Pilkimme pääasiassa tasapainoilla ja morrilla, mutta valtaosa kaloista oli 50g ahvenia. Määrää tuli, kokoa ei. Morrilla sain muutaman noin 150g ahvenen sentään joista isoin oli 180g. Isoimmat kalat tulivat 8-9 metristä, mutta jonkun sattuman sain selvästi matalemmastakin. Kalat tulivat pääosin pohjan tuntumasta, mutta jonkin verran tuli myös 1-2m irti pohjasta.

Torstaina suuntasin Laitialanselän ja Kajaanselän väliselle alueelle, jossa olin kerran venepilkillä/jigaamassa syksyllä. Samalle alueelle kairasin parikymmentä reikää, ja saalis jäi 4 pikkuahveneen. Edessä oli siis kalojen etsiminen ja sitä löytyi heti kun siirryin eräälle alle 3 metriä syvälle pakalle. Heti ensimmäisestä reiästä tuli värikoukulla niin paljon kalaa, että en viitsinyt pilkkiä niitä kuin n.60kpl ja lopetin siihen kun enää ei tullut sekaankaan yli 70g ahvenia. Sain reiästä kuitenkin muutaman noin 100g ahvenen.

Alueelle tein muutamia reikiä, mutta kyllä siinä kalatontakin aluetta oli. Yhdestä pienestä laikusta sain sitten paremman kalaputken, vaikka siitä reiästä ei alkanutkaan heti tulemaan kalaa. Syvää oli nelisen metriä ja kalat nousivat mielellään heti jään alle, joten oli mukana jälleen pilkkiä metrin siimalla. Isoimmat kalat tuntuivat olevan ylävedessä ja sain siitä tasurillakin muutaman yli 100g ahvenen. Suurimmat noin 150g kokoiset sain kuitenkin värikoukulla.

Rei'itin aluetta syvempään päin aina 10 metriin saakka, ja sieltäkin vielä tuli kalaa, mutta kalan koko ei kasvanut ollenkaan. Viidestä metristä sain yhdestä reiästä ketjulla ja silmällä muutaman 150-200g ahvenen, ja päivän isoimmaksi ahveneksi jäikin tuollainen reilu 200g. Aluetta oli aikaisemmin rei'itetty aika paljon ja veikkaanpa, että isoakin ahventa saatu. Reiät oli tehty pääosin 5-8m veteen.

Ruokakalaa eli tässä tapauksessa 80-200g ahvenia sain ehkä nelisen kiloa, ja pienempää kalaa varmaan lähemmäs kymmenkunta kiloa lisäksi. Kalantulo oli varsin hyvää, sillä pilkin alueella vain kolmisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti