torstai 1. tammikuuta 2015

Raumalla 31.12

Suvin kanssa tuli lähdettyä Raumalle pilkille tavoitteena isot ahvenet. Haaveeksi jäi tällä kertaa ja päivä oli kalantulon kannalta varsin aneeminen. Jäätilanne oli myös sellainen, että ihan kaikkialle ei pilkkiin päässyt. Jäätä löytyi kuitenkin paikoitellen 10-14cm, tosin pinnasta pehmennyttä ja muutenkin aika pehmeän oloista jäätä.

Rantojen lähellä kierreltiin, mutta syvyyttä oli sielläkin enimmillään likemmäs kolme metriä, vaikka kairasi melkein kaislikon reunaan kiinni. Aloitusalueelta minä en saanut mitään ja Suvi yhden pikkuahvenen 5m vedestä. Päätettiin kävellä maita pitkin toiselle alueelle paremman jäätilanteen ja kalojen toivossa. Ehkä viisitoista tyhjää reikää kerkesin kokeilla, kunnes nappasi yksi 100g ahven. Seuraavista rei'istä ei kuitenkaan tullut mitään. Palasin samaan kohtaan kuin mistä yhden kalan sain ja tein siitä syvempään päin reikiä. Toisesta reiästä sain hetken houkuttelun jälkeen ahvenen tapsilla, ja heti perään tuli kolme ahventa lisää. Tuossa vaiheessa jouduin uusimaan toukat koukkuun, enkä saanut sen jälkeen enää kaloja. Joku siellä vielä kävi tuuppimassa, mutta ei tarttunut. Ehkä puolisen tuntia kokeiltiin vielä alueelta, mutta saalis jäi Suvin 2 ahveneen, itse sain vain pari varovaista tärppiä.

Viimeisiksi 1-2 tunniksi vaihdettiin merenlahtea, mutta sieltä ei kumpikaan saanut mitään. Parista paikasta löytyi kuitenkin paljon vanhoja reikiä, joista osa oli samana päivänä tehtyjä. Kauempana näkyikin pari pilkkijää, mutta ilmeisesti he eivät olleet saaneet kalaa kun olivat kovasti siirtyilleet. Jäätä oli tasaisesti 10-12cm tällä lahdella.

Kyllä oli tuskainen päivä ja taidan suosiolla ensi kerralla suunnata Uuteenkaupunkiin kun merelle päin lähden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti