torstai 14. tammikuuta 2016

Siivikkalanlahden kisa 10.1. ja kisatreeni 7.1.

Näsijärvellä ei mitenkään usein nykyään pilkkikisoja järjestetä, ja kyseinen kisa oli itselleni Näsijärvellä vasta kolmas ikinä.

Treenaamassa kävin kisaa edeltävänä torstaina, ja lämpömittari näytti sekä mennessä että tullessa -29. Keli ei ollut silti hirveän paha, sillä oli tyyntä. En silti tiedä, olenko milloinkaan ennen pilkkinyt noin kovassa pakkasessa. Jäällä olin suhteellisen myöhään, vasta vähän klo 11 jälkeen.

Yllätyksekseni löysin todella hyvin kalaa jo toisesta reiästä, ja sama toistui kolmannella. Pilkin kun veteen sai edes pohjan lähelle, niin kalaa tuli koko ajan sekä silmäpilkillä että tapsilla. Otin molemmista rei'istä ylös vain muutamia kaloja. Karu totuus syönnistä paljastui kuitenkin myöhemmin, sillä nuo kaksi reikää jäivät ylivoimaisesti treenin kalaisimmiksi. Monesta reiästä sai kyllä sen 1-3 ahventa/reikä, mutta ei melkein vahingossakaan enempää. Kiersin kisa-alueen etelärannoista noin puolet, länsirannat melko kattavasti ja pohjoisrantoja vähän sieltä täältä. Sellaisen havainnon tein, että ne harvat kalat tulivat melko tarkkaan 5-6m vedestä. Tuosta syvyydestä kun poikkesi, olivat kalat todella harvinaisia.

Poikkeuksena oli aivan viimeiseksi löytämäni paikka, josta sain kohtalaisen hyvin ahventa 3-4m vedestä. Kahdesta reiästä sain kaloja, mutta muuten tuokaan alue ei oikein vakuuttanut. Treenin perusteella arvelin kisasta tulevan todella vähäkalainen. Arvelin, että jo kolmen kilon saalis on kovaa valuuttaa, ja kahdella kilollakin voi jo olla korkealla. Treenisaaliini painoi 1050 grammaa ja se sisälsi reilut 50 ahventa ja likemmäs 100 kairattua reikää.

Kilpailupäivänäkin oli vielä reilusti pakkasta, mutta sentään kolmisenkymmentä osallistujaa saatiin paikalle. Kuuleman mukaan edellisenä päivänä oli ollut enimmillään viitisentoista treenaajaa.

Kisataktiikka oli tällä kertaa varsin työläs luoda, sillä oikein kunnon kalapaikkaa ei treenissä löytynyt. Toki oli ne 2 hyvää reikää, mutta jo 20 metrin päässä molemmin puolin sai pilkkiä lähestulkoon tyhjää treenissäkin. Päätin aloittaa niin sanotusti kakkospaikasta, eli paikasta johon treenipäivän lopetin. Arvelin että siinä voisi olla sellainen paikka, mistä saa ainakin jonkunmoisen startin kisalle. Löysinkin heti jonkun verran kalaa, mutta alueelle tuli ainakin 5 muutakin kisailijaa, joten paikka oli aika nopeasti "tuhottu". En oikein löytänyt toimivaa pilkkiä, tai sitten kalaa oli yksinkertaisesti liian vähän. Päädyin pilkkimään pääasiassa pienehköllä tapsipilkillä nro 16 morrin kanssa. Yhdestä reiästä sain kymmenkunta ahventa, mutta muuten ainoastaan korkeintaan muutaman kalan reikiä.

Olisinko noin tunnin verran ollut alueella, ja päätin siirtyä "ykköspaikalle". Kalaa oli tuossa vaiheessa kasassa noin 600-700g. Vaan toinen paikkapa petti aika lailla täysin. Ei löytynyt parvia, vaan sain päivän kaksi pienintä ahventa. Tuon jälkeen menikin päiväkävelyksi, ja kävin kokeilemassa uudestaan vielä aamun paikan. Aivan muutaman ahvenen sieltä vielä sain, mutta aivan hukkaan meni sekin. Loppuajaksi menin kairailemaan vielä tarkemmin tuota treenattua "ykköspaikkaa", ja aivan lopussa, noin puoli tuntia ennen kisan loppua aloin löytämään hieman kaloja, mutta vasta aivan viime minuuteilla sain 4 ahventa samasta reiästä. Useimmat muut reiät antoivat 1-3 ahventa, ja jotkut eivät yhtään.

Ei kyllä onnistunut melkeinpä mikään tässä kisakauden avauksessa, ja saalis oli sen mukainen. 960g riitti arvioini mukaan keskikastiin yleisessä sarjassa, jos siihenkään. Kilpailussa nähtiin yhteensä neljä kahden kilon ylitystä.

Tässä tulokset kuumimman kärjen osalta:


Suurin ahven: Joonas Heleä / 225g

Veteraanit:
1. Matti Jauhiainen 5,1kg
2. Kauno Kota-Aho 2,3kg

Naiset: 1. Armi Jauhiainen 2,2kg

Miehet:
1. Mika Hurttila 2,8kg

2. Joonas Heleä 1,8kg

Nuoret:

1. Kalle Koivusalo 1,9kg
2. Juho Hurttila 1,0kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti