sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Nastolan Ruuhijärven kisatreeni 4.1.

Ruuhijärvikin oli ennen tätä treeniä vielä käymätön paikka. Sen verran googlettelin ennakkoon, että löysin neljät kisatulokset. Paras voittotulos ollut näissä 11,6 kiloa ja huonoin 6950g. Näistä voi päätellä, että kalaa ainakin järvessä riittää. Pientä vinkkiä sain potentiaalisista kalapaikoista, mutta loppujen lopuksi kävin kokeilemassa niistä vain yhden, kun tuuli oli selällä niin kova että en tarjentunut ollenkaan. -16 yhdistettynä noin 6-7m/s tuuleen on meikäläisen sormille jo selvästi liikaa, vaikka kuinka tunkisin sormia kainaloon.

Aloitin eräältä kivikolta, ja sainkin siitä muutaman ahvenen tapsilla, kokoluokka 20-35g. Olisin rei'ittänyt paikkaa enemmänkin, mutta en yksinkertaisesti pystynyt pilkkimään tuulessa. Siirryin suojaiseen rantaan, mutta aluksi en saanut sieltä kaloja. Kun menin syvempään veteen noin 4 metriin, sain samasta reiästä 5kpl ahvenia peräkkäin, ja lopetin reiän siihen. Tässä vaiheessa vaihdoin jo välineen ketjupilkkiin ja silmään. Kalat ottivat siihenkin aika mielellään.

Sain tuolta alueelta kutakuinkin joka toisesta reiästä kaloja, ja valtaosan rei'istä jätin kesken kun kaloja alkoi tulla sen verran hyvin peräkkäin. Yhdellä reiällä vaihdoin sitten silmäpilkin värikoukkupilkkiin, ja sain silläkin heti kaloja ja jatkoin sillä. Kala-alue loppui kuitenkin aika nopeasti, ja rei'itin kala-alueen jälkeen varmaan 200 metriä ilman kalatapahtumia.

Siirryin rei'ittämään tuon kalaisan alueen toiselle puolelle, mutta siellä vaikutti hiljaiselta, pari yksittäistä ahventa nousi kuitenkin. Tämän jälkeen kaloja nousi varsin epäsäännöllisesti, yleensä aina 4 tyhjää reikää, jonka jälkeen yksi reikä, josta kalaa tuli hyvin. Ja aina sen jälkeen taas tyhjiä reikiä. Kalaa tuli myös hyvin eri syvyyksistä 4-9m väliltä. Yhdessä kohdassa sentään sain kalaa kahdesta peräkkäisestä reiästä, sellaista en sitten seuraavaan puoleentoista tuntiin kokenutkaan, eli pahasti hakemiseksi meni. Yhdelle alueelle tuli heitettyä useamman kilometrin lenkki ja saalis taisi olla kaksi ahventa.

Loppupäivästä tuli koitettua erilaisista paikoista vähän sieltä sun täältä, ja vain yhdestä paikasta sain muutaman ahvenen, joten varsin hiljaista oli.

Päivän saldo oli kuitenkin 97kpl ahvenia, joilla painoa 3455g, joten jonkinlaisia odotuksia nousi kisaa kohden. 5 ahventa oli yli 70g ja isoin 120g. Toisaalta lauantaille ennustettiin 6m/s etelätuulta, joka tiesi myös suuria hankaluuksia tarkenemisen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti