maanantai 30. tammikuuta 2017

Vesijärvi, kisatreeni 24.1.

Tiistaina kerkesin iltapäivätreenin vetämään Vesijärvellä. Jäällä olin vasta klo 13. Keli tuntui aika viileältä, vaikka pakkasta oli vain 5 astetta ja tuuli 4-5 m/s. Heikko on vaan meikäläisen tarkeneminen kun tuossakaan ei sormet tarkene, vaikka liikuin melkein koko ajan.

Aloitin Niemen sataman edustan matalikolta ja sen reunoista. Kyllä oli hiljaista. Matalan päältä ihan muutama pikkuahven, parveksi asti kaloja oli vasta kun menin pakan reunaan 6-7m veteen. Ahven oli siinäkin onnettoman kokoista silppua, eikä sitä tullut erityisen hyvin. Ei napannut oikein pilkkiä siellä tuulessa, ja päätin mennä loppuajaksi pilkkimään pelkkiä etelärantoja. Kävin melkein kaikki rannat Pallaksen ja Kankolan väliltä, toki isolla reikävälillä.

Yksi alue oli hakattu tosi paljon reikää täyteen ilmeisesti edellisissä kisoissa, mutta ahventa tuntui olevan siinä rei'itetyllä alueella hyvin. Lähes joka reiästä lähti tulemaan heti ahventa hyvää tahtia. Vettä ei ollut koko alueella kuin 1-2m, eli ahvenen veto kävi siinä hyvinkin nopeasti. Pidin heti tuota paikkaa potentiaalisena kisapaikkana. Valtaosa kaloista oli 10-15g, mutta sekaan tuli myös yksittäisiä isompia. Parempi kala-alue oli noin 200 metriä pitkä, joten tilaa siinä olisi varmasti kisassa ollut. Tämä alue oli siis Pallaksen puolella...

Myllysaaren ja Kankolan väliseltä alueelta ahventa taisi tulla joka ikisestä reiästä, mutta putket olivat kovin lyhyitä. Tuntui kuitenkin tuokin varmalta yli 5 kilon paikalta, kun parista reiästä tuli vähän pidempääkin kalaputkea. Tätä seutua oli rei'itetty melkoisen vähän verrattuna moneen muuhun paikkaan.

Treenin pilkin alun jälkeen koko ajan värikoukulla. Treenisaaliille kertyi painoa 1,9 kiloa ja keskipaino oli 13 grammaa. Yleensä otin aina reiästä 5 ahventa. Arvelin, että tuota miniahventakin nyppisi kisassa sen noin 600kpl joista voisi kertyä 7-8 kiloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti