maanantai 23. tammikuuta 2017

Pikakäynti Vesijärven Enonselällä 19.1.

Keli oli sen verran hieno, että iltapäivästä poikkesin noin kahdeksi tunniksi Enonselälle. Jäälle menin tällä kertaa Kankolasta, ja tarkoitukseni oli pilkkiä 6-9m syvyisiä penkkoja. Aloitin tällä kertaa tapsipilkillä.

Muutamat ekat reiät eivät kaloja antaneet, mutta vähän edempänä näkyi jonkinlaisia laikkupaikkoja, joten siirryin koittamaan niistä. Ekasta reiästä tulikin heti "filekala" ja vähän matkan päästä muutama lisää parista reiästä. Tuossa oli juurikin jotain 8m vettä. Tuon jälkeen kokeilin muutaman laikun vielä syvemmästä, ja kalaa oli hyvin. Ainoa huono puoli vain oli kalan koko, valtaosa oli pelkästään 10-grammaista, mutta parvi nousi parin kolmen metrin päähän jäänreunaa. Isompia ei kuitenkaan tuntunut olevan, joten siirryin takaisin matalampaan.

Yhden hyvän oloisen laikun vielä löysin ja siitä otti vielä n. 250g ahven ja pari satagrammaista. Sen jälkeen olikin tosi hiljaista loppuaika. Ihan lopuksi testasin pilkkiä aivan rantamatalasta värikoukkupilkillä ja jokaisesta reiästä tuli keskipainolta n. 15g ahvenia, mutta ei mitenkään hyvää tahtia. Kalaa oli kuitenkin jo puolen metrin vedessäkin.

Syvissä paikoissa pilkin kaikki kalat tapsilla. Kokeilin kerran tai kaksi tarkistaa reiät pelkällä morrilla, mutta tällä kertaa siitä ei ollut apua. Muutenkin kala tuntui olevan ihan syönnillään, mutta tuntui että alueella ei vain kalaa ollut tuon enempää.

250g, 3x150g ja siitä alaspäin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti