maanantai 13. maaliskuuta 2017

Nastolan Ruuhijärvellä 28.2.

Tiistaina ennen SM-kisoja tuli vihdoista viimein käytyä ensimmäistä kertaa huvikseen pilkillä Nastolan Ruuhijärvellä. Tämän 4 tunnin pilkkisession tarkoitus oli lähinnä, että teen viimeiset pilkinvalinnat Kolkonjärvelle.

Suuntasin samaan paikkaan kuin mistä aiemmin talvella voitin seuraottelun. Muutaman tyhjän reiän jälkeen alkoi kalaa löytyä, mutta kaiun perusteella kala oli aika lailla liikkeessä. Välillä alle ui muutaman kalan parvi, mutta hetkessä se hävisi palatakseen taas uudestaan paikalle. Joka tapauksessa kalat löytyi melko helpolla, ja seuraaviin 10 reikään osui muistaakseni kaikkiaan neljä reikää, jotka antoivat useampia yli 100g ahvenia. Kala oli hyvällä syönnillä, ja otti isoihinkin tapsipilkkeihin aluksi ihan hyvin kiinni.

Parin ensimmäisen tunnin jälkeen kalantulo kuitenkin hiljeni, ja piti aika lailla siirtyä morritteluun, jotta sai kalat ottamaan. Kalan koko vaihteli aika paljon, ja muutaman reiän jätin heti alkuunsa kesken kun nousi vain pientä 20-30g ahventa.

Tuo oli kuitenkin ainoa alue, mistä ahventa nousi, kala tuntui olevan paljon pienemmällä alueella kuin edelliskerralla samalla alueella. Toisaalta kalan keskikoko vaikutti olevan selvästi parempaa. En tosin tiedä johtuiko se vain siitä kun oli kaiku käytössä ja pääsi pilkkimään kalareiät tarkemmin. Välillä tein kala-alueen ympärille 10-15 reikää, joista tuli korkeintaan pikkuahvenia. Viimeisen puoli tuntia morrittelin vanhoja kalareikiä, ja sain niistä sitkeästi kyttäämällä vielä muutamia filekaloja.

6 isointa ahventa oli yli 250g, isoimman jäädessä kuitenkin 295 grammaan. Yhteissaalis reilut 6,5 kiloa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti