perjantai 5. toukokuuta 2017

Raippaluodossa 14.4.


Kevään ensimmäisen Raippiksen reissun tein Tonin kanssa 14.4. Päätimme lähteä illalla matkaan pakettiautolla ja pyrkiä nukkumaan autossa muutaman tunnin, mutta eipä siitä nukkumisesta oikein mitään tullut, kun pakkanenkin oli yöllä kireimmillään noin -7 astetta.

Pakkasen myötä jäätilanne oli turvallinen, ja päätimme aloittaa pilkkimisen Pikku-Vistanilta (Kalskärsfjärden). Syönti oli siellä kuitenkin todella olematonta, tai sitten kaloja ei vain ollut. Ensimmäinen tunti siellä yritettiin, jonka jälkeen luovutettiin ja käveltiin "pumpulle", eli lähelle salmia joista kalat lahdelle saapuvat. Ensimmäisen tunnin saldo oli minulle 4 ahventa ja Tonille 1. Tosin todettakoon, että suurin ahveneni oli isoin mitä olen mereltä koskaan saanut, 672-grammainen.

Pumpulle päästyämme osuttiin heti kalapaikalle. Tosin kalaputket oli tosi lyhyitä, mutta suurin osa rei'istä antoi kaloja. Itselläni oli parin tunnin pilkkimisen jälkeen noin 8 kiloa ahventa. Tuon jälkeen sain kohtalaisesti kalaa vielä tunnin verran, kunnes noin klo 11 kalantulo tuntui kaikilla hiipuvan. Ympäristössämme oli siis noin 20 muutakin pilkkijää. Lopulta taisin olla ainoa, joka vielä jonkun verran kaloja sai, mutta sekin alue hiipui heti kun muut tulivat ympärille. Uutta kalaisaa kohtaa en enää löytänyt.

Tehtiin vielä lenkki uusille alueille, mutta eipä sieltä kaloja enää saatu. Loppusaldoni oli noin 14 kiloa ahventa, joten ei kaksisesti tuolta. 10 isointa ahventani painoi 3,5 kiloa. Sen verran ajoissa lähdettiin pois jäältä, että kolmen aikaan oltiin jo Vaasassa.

Keli oli päivän aikana tosi vaihteleva. Vuoron perään lumisadetta ja kova tuuli, jonka jälkeen aina välissä oli tyynempää ja aurinkoista. Sormet oli sen verran kohmeessa melkein koko ajan, että valokuvaaminen ei ollut ihan eka asia joka oli mielessä. Tässä kuitenkin pari kuvaa paikan päältäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti