perjantai 5. toukokuuta 2017

Raippaluodossa 16.4.

En ollut kunnolla toipunut edellisestäkään reissusta, mutta pääsiäissunnuntaina tuli heti mentyä uudestaan. Tällä kertaa kokoonpanona oli minä, isä ja Nico. Toissapäivästä viisastuttuna päätettiin kävellä suoraan pumpulle. Aloitimme kuitenkin vähän eri paikasta kuin mistä viimeksi saimme kalaa.

Jäällä oli vielä pari senttiä lunta ja kala ei tuntunut olevan aikaisin aamulla ollenkaan syönnillään. Aloitin pystyllä ja isä tasurilla, mutta kumpikaan ei saatu kaloja ennen kuin vaihdettiin pelkkään morriin. Nico sen sijaan yhdestä reiästä morritteli jokusia ahvenia. Morriin vaihdettuamme saimme isän kanssakin ahvenia, mutta todella heikolta vaikutti kuitenkin. Ympärillä pyöri muitakin pilkkijöitä, mutta aika hiljaista näytti pitelevän.

1-2 tunnin ja alle 2 kilon saaliin jälkeen kyllästyin tuohon alueeseen ja painelin siihen mistä edelliskerralla sain parhaiten kalaa. Paikan vaihtaminen kannatti, sillä sain melkein jokaisesta reiästä alkuun kaloja. Pisimmät ahvenputket oli paljon pidempiä viimeksi, kahdesta reiästä taisin saada 14 ahventa. Kovin kauaa ei mennyt, kun 10 kiloa oli kasassa. Vähän aikaa sain vielä kohtalaista tahtia ahvenia, mutta sitten syönti tuntui hyytyvän. Puolen päivän aikaan pidettiin makkaranpaistotauko, ja siihen mennessä oli itselläni noi 13 kiloa ahventa kasassa. Kala tuntui olevan koko ajan pohjemmassa, mitä pidemmälle päivä meni. Vielä aamusta sai pilkkiä valtaosan kaloista näköpilkkimällä.

Nuotiotauon jälkeen oli kala pitkään hukassa, mutta isä löysi jonkinlaisen kala-alueen lopulta. Siirryimme sitten tuolle samalle alueelle kaikki kolme loppuajaksi, ja kalantulo oli aivan jotain muuta kuin aiemmin samana päivänä. Ahvenet ottivat tuolla alueella aika lailla heti kiinni, kun morrin sai pohjan tuntumaan. Lopetimme täydeltä syönniltä, kun kalaa alkoi olla ihan riittävästi ja olihan tuosta autolle se hieman vajaa 5 kilometriä vetää kaloja perässä. Saaliini oli noin 25kg, isän noin 30kg ja Nicolla noin 15kg filekalaa. Itselläni 10 isointa ahventa painoi 3,7kg ja isoin oli 456g.


Ihan kaikkia ei ahkioon saatu mahtumaan :)

Kuvaa Pikku-Vistanilta pois lähtiessä


Fileeraushommat vaiheessa...

Valmista tuli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti