lauantai 11. tammikuuta 2020

Ikaalisissa pilkillä 5.1.

Päivää ennen loppiaista tuli koitettua aivan uusia järviä Ikaalisissa. Paikan valinnassa oli melkoinen arpominen, kun tuolla Kyrösjärven itäpuolella en ollut käynyt aiemmin pilkillä muualla kuin Nisunperän Särkijärvellä kerran kisoissa.

Paikaksi valikoitui tällä kertaa Iso Karppajärvi. Olisiko ollut neljäs reikä, kun sain yhden pikkuahvenen. Sen jälkeen iso lenkki ilman mitään kalatapahtumia. Syvää oli kaikkialla 1-2 metriä. Kun lähdin aloituspaikasta toiseen suuntaan, syveni aina 7 metriin asti. Pohjassa näytti kaiun mukaan olevan jotain pikkukaloja, jotka eivät kuitenkaan morria kelpuuttaneet. Otin pian taktiikaksi aika perinteisen pikkujärvitaktiikan: lähelle rantaa ja maaston muodon perusteella mahdollisimman jyrkkä ranta. Jonkun matkaa rei'itin rantaviivan tuntumassa ja kaloja kyllä nousi joka toisesta reiästä, mutta lähes kaikki oli alle 15g kokoluokkaa. Yhdellä reiällä jäin pidemmäksi aikaa kyttäämään alla ollutta isompaa kalaa...joka lopulta nappasi. Harmi vain että se oli "vain" hauki, noin puolikiloinen. Sain sen kuitenkin ylös asti. Hetken päästä päätin vaihtaa järveä kun ei tuo ahvenen koko miellyttänyt.

Aloitin saaren rantavesistä

Ajoin vähän matkan päähän Salmijärvelle, joka oli siis todella pieni ehkä 200-300m pitkä järvi. Sinne taisin tehdä 10-15 reikää, eikä kaloista tullut mitään havaintoa. Ei muuta kuin autolle ja miettimään seuraavaa järveä.

Ajelin Röyhiönjärvelle, ja jostain syystä odotin sieltä saavani kaloja, mutta kyllä todella tuskaista oli. Muutaman pikkuahvenen sain heti ensimmäisistä rei'istä, ja sen jälkeen sai pilkkiä uittaa täysin rauhassa noin 1,5 tunnin ajan, ei sitten mitään merkkiä kaloista.

Hetki oli vielä valoisaa aikaa jäljellä, ja poikkesin vielä Kyrösjärven Penijoenlahdelle. Jäätä oli sielläkin ihan hyvin 13-18cm, kuten edellisilläkin järvillä. Kaloista ei muutamalla reiällä tullut havaintoja sieltäkään.

Haastava ja raskas pilkkipäivä oli tämä, poltetta ei tullut yrittää näitä järviä uudestaan. Silti en voi tietää vaikka olisi hyviäkin pilkkijärviä jos vain paikat tietäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti