tiistai 28. tammikuuta 2020

Nihkeä kalantulo jatkuu 14.1. - 26.1.

Laitetaas tällainen yhteenveto useammasta viikosta. Kalantulo on kerta kaikkiaan ollut niin nihkeätä, ettei juuri kerrottavaa ole ollut. Jäällä on kyllä tullut käytyä ainakin pari kertaa joka viikko. Hallin Eväjärvellä tuli kisa + treeni käytyä, siitä tulee vielä erillinen päivitys.

Mutta tässä aluksi muista pilkkipäivistä.

14.1. kävin treenaamassa Lempäälän Sääksjärven lauantain kilpailuun. Tuo kisa tosin peruttiin siihen vedoten, että samalla järvellä pidettiin tultiin pitämään myös torstaina kisat. Kalaa en tahtonut löytää Sääksjärvestä oikein millään. Yhdestä rannasta löytyi jonkun verran 5g pikkuahventa, ja yhdeltä karikolta ihan muutama 10-30g ahven. Kun lopulta menin rantavesiin pikkuahvenia varta vasten etsimään, en saanut vajaassa tunnissa kuin kaksi pikkuahventa. Yhden "maitojää"laikun päästä sain pari 30g ahventa ja yhden matalikon reunasta n. 80g ahven otti heti, kun sain morrin pohjaan. Tuon matalikon reunasta olisin kisan aloittanut jos kisa olisi pidetty.

19.1. päätin mennä Lempäälän Höytämönjärvelle. Jäät olivat todella huonot, enkä uskaltanut käydä lähellekään kaikkia paikkoja läpi kuin mitä olin ajatellut. Pariin otteeseen jouduin peruuttelemaan kun jää ritisi potkukelkan alla. Ahven oli uskomattoman tiukassa. 5-6m vedestä nousi harvakseltaan pikkuahvenia ja särkiä, matalemmasta en saanut mitään ja syvemmästä pelkästään särkiä. Järvessä on kohtuullisesti isoakin ahventa, mutta eipä ole helposti saatavilla ainakaan tänä talvena.

Uitin ensimmäistä kertaa edesmenneen Alpo Ihatsun pystypilkkiä, ja valitettavasti tuo oli samalla kyseisen pilkin viimeinen uitto, sillä hauki vei sen. Harvemmin tapsipilkkiessä pilkkejä menettää, ja nyt sitten osui tuo menetys. Harmittaa, kun pilkkikin tuntui toimivalta.

Kun kalantulo ei päätä huimannut, päätin poiketa vielä Nokian Teernijärvelle. Muutaman reiän jälkeen osuin ahvenparveen, mutta koko ei nytkään ollut sitä mitä oli hakusessa. Ensimmäinen tasuriin ottanut ahven oli ehkä reilu 50g, ja sen jälkeen tapsilla/morrilla pikkuahvenia. Teernilläkään ei järven länsipäästä pitkälle päässyt, kun jää alkoi ritistä potkukelkan alla. Vajaan parin tunnin yrityksellä sain vähien sinttien lisäksi yhden n. 200g ahvenen.Teernijärven länsipää

24.1. päätin mennä siikapilkille, kun ei tuota ahventa ole oikein löytynyt. Mukaan "oppaaksi" tuli Joonas, joka on kyseisestä järvestä monta kertaa saanut siikoja. Heti avausreiällä kulki siikoja, mutta en saanut niitä ottamaan. Sen jälkeen tosin en pitkään aikaan saanut mitään havaintoa siioista. Särkiä oli alueella runsaasti, mutta ei nekään morriin mitenkään ruuhkaksi asti ottaneet. Muutamia pieniä kiiskejä ja yhden pienen hauen sain. Joonas sai jossain vaiheessa yhden pienen siian, mutta ei heti perään seuraavaa. Hetken päästä siikoja nousi kahdesta reiästä peräkkäin, ja itsellänikin oli siika kiinni, mutta karkuutin sen jään reunaan. Joonas sai kaikkiaan 6kpl siikoja, joista 2 oli ihan pientä ja suurin oli 450g.

Joonaksen jo lähdettyä pilkiltä jäin vielä noin tunniksi yrittämään, mutta en saanut yhtään siikaa siiman päähän, vaikkakin kaiun mukaan niitä varmasti alla oli. Joko ei välineet tai sitten uittoliike toiminut. Aivan lopuksi otti isompi kala kiinni ja luulin siian tartuttaneeni, mutta sekin muuttui ylös noustessaan 1190g lahnaksi.26.1. olisi ollut Nokian Alinenjärvellä Linnavuoren Urheilukalastajien sarjapilkki, mutta jätin sen väliin mahataudin vuoksi. Päivällä oloni oli kuitenkin yllättävän hyvä, ja menin sittenkin iltapäiväksi pilkille Sastamalaan tutulle pikkujärvelle. Tuolla en ollut käynyt moneen viikkoon, joten jäätilanne oli aika arvoitus.

Ja rantajäät olikin tosi heikot, sillä en päässyt autopaikan läheltä jäälle mistään. Kiersin maita pitkin muutaman sata metriä toiseen paikkaan, ja sieltä pääsi jäälle kuitenkin ihan hyvin. Jäätä oli noin 12cm. Rei'itin tutun alueen täyteen reikää, mutta kalaa nousi vielä selvästi heikommin kuin edellisreissuilla. Tai itse asiassa kpl-määrät oli suunnilleen samaa kuin mitä aiemmin, mutta ahven oli todella paljon pienempää. Muutamia reikiä koitin muiltakin alueilta saaden vain pari ahventa. Lähes kaikki reiät aloitin jigillä, mutta tällä kertaa en sillä saanut kuin 4-5 ahventa. Muuten kalat tulivat pelkällä kultamorrilla / muutama ahven tapsilla. Ottisyvyys oli tälle järvelle tuttu 4-7m. Kun näin heikkoa oli, taidan jättää seuraavan käynnin tuolle järvelle odottamaan ensi kautta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti