torstai 23. tammikuuta 2020

Isompien järvien korkkailua 11.1.

Vielä tammikuun 11. päivä pääsi isoillekin järville osittain pilkkimään, mutta nyt on taas ne jäät muisto vain.

Tuona päivänä ensisijainen tarkoitus oli kuitenkin kokeilla pari paikkaa Suodenniemen Kourajärveltä. Tuolla järvellä en ollut koskaan aiemmin käynyt, mutta tiedossa oli pari ottipaikkaa joista kesällä oli tullut ahvenia ainakin 500g kokoluokkaan asti.

Jäälle koitin aluksi järven pohjoispäästä, mutta eipä siitä tullut mitään. Aivan liian virtaisaa aluetta. Ajelin järven länsipuolelle seuraavaksi, ja sieltä pääsikin "hyvin" jäälle, varovainen sai olla siis sielläkin. Jäätä ei liiaksi ollut, noin 7 senttiä. Pääsin kuitenkin kairailemaan juuri sitä aluetta kun oli tarkoituskin. Vaan kaloja ei näkynyt, ei ensimmäistäkään edes luotaimessa, vaikka kokeilin noin 1,5h ajan monipuolisesti 2-8m syvyyksiä. Tällainen hukkareissu taas tällä kertaa.

Takaisin autolle ja miettimään seuraavaa siirtoa. Päätin ajella Rautavedelle Palvialanlahdelle. Yllätyin, sillä jäällä oli pilkkijä jo ennen minua. Ja pilkki juuri sitä seutua kuin mitä itsellänikin oli tarkoitus. Jäätä oli saman verran kuin Kourajärvellä, eli 7 senttiä. Vähän matkan päässä näkyi kuitenkin selvä jäätymisen raja, millä kohtaa jäät olivat tulleet myöhemmin. Jokaisen reiän aloitin tasurilla, ja muutaman reiän jälkeen tärppäsikin: 100g särki. Hetkeksi jo innostuin että olisi "heti" ahvenia löytynyt.

Muutaman reiän jälkeen pari kalaa kävi tasuria katsomassa, mutta ei kelvannut. Pudotin tilalle morrin, ja melkein saman tien toinen kala otti kiinni. Ylös nousi 250g ahven. Toinen kala kuitenkin pakeni eikä sitä enää kaiussa näkynyt. Yksikin ahven toi intoa paljon lisää ja tein alueelle runsaasti lisää reikiä, mutta tuloksetta. Pieniä särkiä nousi harvakseltaan morrilla, tasuri ei herättänyt oikein mitään mielenkiintoa. Hetken päästä koitin vielä jigillä, ja sillä sain yhden pikkuahvenen.

Kävin vielä lahden toisella reunalla koittamassa, mutta siellä jää oli heikompaa enkä päässyt sinne asti kun oli tarkoitus mennä. Päätin kävellä takaisin autolle ja miettiä seuraavaa siirtoa. Kävin vielä samasta järvestä toisella lahdella, mutta siellä ei lähellekään päässyt pilkkipaikoille asti.

Lopuksi ajattelin käydä vielä katsomassa jäätilannetta Pyhäjärvellä Huhtaanselän länsiosissa. Sielläkin yllätyin jäänvahvuudesta, ja myös siellä oli pilkitty ennen minua. Ihan muutaman reiän tein vanhalle ottipaikalle ja yhdestä reiästä nostin parikymmentä pikkuahventa, joukossa yksi 160g ahven.

Kourajärvellä


Päivän kokonaissaalis ei ollut taas kummoinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti