perjantai 10. tammikuuta 2020

Näsijärvellä & Alinenjärvellä 4.1. (+ Alisella 3.1)

Viime lauantaina pääsin uudestaan yrittämään Näsijärvelle. Alkuperäinen tarkoitus oli mennä kokonaan uudelle alueelle, mutta jään pinta meni lumiseksi ja en uskaltanut sitten uusia alueita lähteä tutkimaan.

Sen verran taktiikkaa vaihdoin viime kertaan nähden, että en ottanut syöttejä mukaan ollenkaan vaan pelkästään värikoukkupilkit, jigit ja tasurit. Ensisijainen tarkoitus oli tehdä paljon reikiä ja etsiä ne syövät kalat värikoukulla, kaiun jätin pois.

Ensimmäinen reikärivi jäähän viime kerran "ottipaikalle", mutta kaloja ei ilmaantunut. Perustekniikkana oli tehdä jokaisella reiällä 12 houkutusvetoa, ja siirtyä seuraavalle reiälle jos ei mitään tapahdu. Aloitusvälineeksi valikoitui Veteran-pilkki #12 koukulla. Siirryin 2m vedestä aavistuksen syvempään veteen ja sain muutamia pienehköjä ahvenia. Reilun 3m vedessä jysähti sitten jo vähän kovemmin yhdellä reiällä, kun peräkkäin tuli 330g ja 200g ahvenet, ja pienen tauon jälkeen vielä yksi n. 200g ahven. Tuossa vaiheessa näytti hyvältä, mutta kalantulo hiipui heti alkuunsa.

Tein alueelle varmaan parikymmentä reikää vielä, joista ainoastaan yhdestä reiästä sain vielä yhden 200g ahvenen. Yhdellä reiällä tosin oli iso kala kiinni pari minuuttia. Aivan en päässyt kalaa näkemään, mutta se repi koko ajan väsymättä, lopulta irtosi kun kolmihaarakoukun yksi haara jonkun verran oikeni, ei ollut siis kummoisesti kiinni. Melko varma olen, että tuo kala olisi taimen ollut, kun niin jaksoi tempoa.

Vaihdoin paikkaa toiselle alueelle, johon viimeksi kerkesin muutaman reiän vääntää ja pari kalaa saamaan. Nyt vaikutti hyvin hyvin hiljaiselta. Ehkä kymmenes reikä antoi yhden 100g ahvenen, mutta muuten koko alueelta nousi vain muutama pikkuahven. Lähdin etsimään kaloja uusilta kohdilta noin 20m välein kairaten, ja saalis jäi noin kymmenellä reiällä taas muutamaan pikkuahveneen. Lumisade tuntui koko ajan sakenevan, ja vilkaisin kelloa, joka näytti jotain 13.20. Ajattelin lähteä kotiin, kun ei pimeällä kelillä kalakaan syönyt. Jäin autolle vielä syömään eväät pois, ja lähdin ajalemaan kotia kohti.

Kovin pitkään en kerennyt ajella, kun keli sitten kuitenkin selkeni. Sade lakkasi ja taisi aurinkokin pilkahdella. Päätin nopeasti poiketa vielä Nokian Alinenjärvelle, jossa kävin vähän rantavesiä kairailemassa edellispäivänäkin. Silloin en saanut kuin parisenkymmentä pikkuahventa vesisateessa.

Hiljaista piteli kuitenkin Alisella, kokeilin vähän uusia paikkoja, eikä niistä noussut kuin jokunen pikkuahven. Toki morrivehkeitä ei nyt mukana ollut, ja pilkin värikoukkupilkillä. Puoli kolmen maissa päätin vielä nopeasti kokeilla vakipaikoilta, mistä yleensä ainakin jonkun verran on kaloja tullut. Siellä olikin pari tuttua pilkillä ja juuri pois lähdössä. Oli ollut "iso" (siis 50-200g) ahven hyvin otillaan. Vaihdoin värikoukkuvehkeet pieneen tasuriin ja ehdin saada noin 2,5kg ahventa reiluun puoleen tuntiin, kunnes alkoi olla hämärää. Kalat jysäyttivät oikein kunnolla tasuriin, kun vaan reikä osui kohdalleen. Kappalemäärät oli kuitenkin pieniä, tuo 2,5kg sisälsi parikymmentä ahventa. Pisin kalaputki oli vain 4 ahventa.

Alisen 10 isointa ahventa painoi aikalailla 2kg ja siihen kun lisäsi muutaman Näsijärven kalan oli ihan sopivat ruokakalat kasassa. Meillä oli Alisella tulossa loppiaiskilpailut, mutta poikkeuksellisesti ongin treenissä reiät tyhjäksi kun kerrankin kyseisestä järvestä sain kaloja! Tätä päivää ennen olin vain yhden ainoan kerran saanut Aliselta samana päivänä kolme yli 100g ahventa, nyt sain niitä 10kpl noin puolessa tunnissa. Suurin ahven painoi 390g ja sekin oli suurin mitä olen kyseisestä järvestä saanut.

Päivän suurin 390g

Alinenjärven maisemia

Päivän kokonaissaalista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti