perjantai 10. helmikuuta 2012

Pilkkipiikkareista ja sukista

Jalaksen S 2 piikkarit tuli tosiaan hankittua viime kaudelle niitä kisoja varten missä tekee mieli mennä kauemmas (4-8km) lähdöstä. Jos oikein muistan niin piikkarit olivat kisoissa jalassa 6 kertaa. Piikkareiden sisällä käytin Sealskinz-merkkisiä Goretex-sukkia ja niiden alla ohuita juoksusukkia. Sukat pitivät vettä koko kauden (vajaa 20 pilkkikertaa), mutta tällä kaudella kun ekan kerran sukkia liotti pilkkireissulla kunnolla vedessä niin toinen sukka päästi hieman vettä läpi.
Jalas S 2 piikkarit


Piikkarit eivät tällä kaudella ole jalassa olleet, koska tällä kaudella testaan goretex-tossuja joista juttua oli aiemmin. Piikkareiden huono puoli oli vedenkestämättömyys, eli vaikka sukat pitivät vettä niin piikkareilla oli tarkenemisen kanssa aina ongelmia jos oli vettä jäällä: nolla-asteinen vesi on kylmää siellä sukan ja tossun välissä oli ulkolämpötila sitten +15 tai -15.

Epäilen myös että piikkarit aiheuttivat pääasiassa viime talvena ilmenneet jalkapohjakivut - piikkareissa kun ei juurikaan vaimennusta ole. Kivut yltyivät todella pahaksi kun lumet lähtivät jäältä, juuri kun kelit olivat kohdallaan niiden käytölle. Viime päivien aikana on viime talven kaltaista kipua ollut vasemman jalan päkiässä, vaikka piikkarit eivät olekaan jalassa olleet. Voi siis olla että jalat olisi viime talvena menneet pahaan kuntoon muillakin jalkineilla, lisäsin vain treenin (juoksu ja kävely) määrää niin paljon ja ehkä jalkapohjat kipeytyivätkin vain sen takia.

Eli näin lyhyesti sanottuna piikkarit toimivat kuivalla kelillä erittäin hyvin ja olivat mukavat jalassa siihen asti kun jalkavaivat alkoivat. Samanlaiset kun löytäisi jostain Goretex-pinnoitettuna ja paremmalla vaimennuksella niin alkaisi olemaan jalkineet kohdallaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti