lauantai 11. helmikuuta 2012

Syöntiä sittenkin

Tänään toista kertaa tänä talvena Roismalanlahdella hupipilkillä. Odotukset olivat melko korkealla: vain yksi kerta tänä talvena kyseiseen paikkaan 3 viikkoa sitten ja 8kg ahventa silloin. Samaa aluetta aloin rei'ittää heti jäälle päästyäni vähän ennen puoli 11. Pystypilkin kanssa koitin nopeasti löytää parven mutta eipä sitä sitten löytynyt millään. Seuraavaksi rei'itin vähän morrin kanssa mutta ei tullut kuin yksi pikkuahven. Turhauduin hieman kalojen etsimiseen selältä ja menin kiertämään rantoja värikoukkupilkin kanssa. Pariin kolmeen tuntiin vajaa 3kg pikkuahventa isoimpienkin jäädessä noin 70 grammaan.

Silppuahveneen kyllästyttyäni lähdin takaisin selälle etsimään isompaa ahventa. Odotukset ei kovin korkealla ollut, mutta muutaman tyhjän reiän jälkeen löytyi 3 reikää peräkkäin joista sain muutaman filekalan. Näiden reikien jälkeen 5 uutta reikää ympärille tuloksetta. Seuraavat reiät tein uuteen suuntaan ja siitä alkoi hiljakseen tulla morrilla ihan hyvän kokoista kalaa. Viides tai kuudes ahven ottikin sitten morriin matkalta kiinni ja vaihdoin morrin tasapainoon. En ehtinyt pohjaa löytämään tasurilla kun oli jo ensimmäinen ahven kiinni, peräjälkeen sain kymmenkunta ahventa kunnes hiljeni. Välillä syönti alkoi uudelleen ja kalat tulivat muutaman ahvenen sarjoissa jota seurasi aina lyhyehkö tauko.

Kokeilin seuraavasta reiästä kun syönti tuntui hiljenevän, tästäkin sain välittömästi melkein kymmenen ahventa, mutta siihen se sitten jäikin. Muutaman ahvenen sain kyttäämällä vielä siitä parhaasta reiästä, osan tasurilla ja osan morrilla. Sitten olikin aika lähteä pois. Ahventa oli yhteensä 12,7kg joista filekokoa 9,9kg. 10 isointa tällä kertaa 2,7kg ja pari isointa vähän yli 300g.

Tasuriahvenia parhaalta reiältä
Ja mitä tästä päivästä opin? Se ainakin tuli jälleen todettua että tuolla selällä on aina hyvän kokoista kalaa, mutta vaikeus on aina löytää se ja saada vielä syömäänkin. Tällä kertaa kyllä tasuri kelpasi morria paremmin, vaikka kalat olivatkin pohjan tuntumassa tai korkeintaan metri sen yläpuolella. Huomenna kyttäilemään ajoahvenia samoille paikoille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti