torstai 2. helmikuuta 2012

Lohjanjärven jäätilanne kohentumassa

SM-pilkin esikisat pystyttäneen pitämään 12.2. alkuperäisesti kaavaillulla alueella ilman ylimääräisiä aluerajauksia. SM-pilkin sivujen mukaan jää on lähes koko kilpailualueella jo nyt riittävän vahvaa kilpailun pitämiseen. Kilpailuun on tätä kirjoittaessa aikaa vielä 10 päivää ja ainakin lähipäiviksi ennustetaan noin 20 asteen pakkasia.

Jos joillakin alueilla on paljon lunta jäällä niin se tietysti saattaa aiheuttaa sen että kyseisillä alueilla ei jää pääse vahvistumaan tarpeeksi. Käsittääkseni jos lunta on 20 senttiä, tarvitaan pakkasta yli 20 astetta että jäätä tulisi lisää. Tämä kuitenkin riippuu myös jonkun verran lumen laadusta: jos lumen sisällä on paljon ilmaa se estää tehokkaammin jäätymistä kuin märkä lumi.

Uskon että itse kilpailussa tulee hyviäkin saaliita vaikka ensimmäisessä kisassa Aurlahdella saaliit olivat todella pieniä. Syönti on yhtäkkiä parantunut todella monella järvellä ja uskon että esikisassakin saadaan useita yli 10kg saaliita ainakin jos syönti on mitenkään kohdallaan kisapäivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti