perjantai 4. huhtikuuta 2014

Nokian Pikkujärvien kokeilua 3.4

Iltapäivällä päätin pikaisesti käydä kokeilemassa Iso-Tappuri -nimisen järven. Järvellä olen käynyt vain kerran aiemmin (ensijäillä), enkä saanut silloin nyppyäkään. Kesällä järvestä kuitenkin kuulemma ahventa ja haukea nousee, mutta ei mitenkään paljoa.

En tiedä tosin voiko tästä käynnistä pikaista sanoa, sillä metsää pitkin piti kilometrin kävellä ennen kuin jäälle pääsi. Eka reikä oli yllätys sinänsä, sillä aivan kovaa jäätä oli 30cm. Tosin ihan noin paksua jäätä ei muualta löytynytkään. Varjorannoissa oli kuitenkin tasaisesti 15-25cm hyvää jäätä. Järven länsipäästä noin 1,5-2m vedestä sain kaksi nyppyä morriin, ja se saalis oli sitten siinä. Ekaa kalaa en vieläkään tästä järvestä pilkillä saanut, mutta nyt oli jo lähellä...

Siirto Alinenjärvelle Alisniemeen. Alisniemen edustan Salmi oli jo suurelta alueelta kokonaan sula. Alisniemen länsireunasta pääsi kuitenkin helposti jäälle, ja kokeilin siitä pikaisesti 3 reikää tuloksetta. Jäätä ei kyllä ollut kuin 6cm...

Lopuksi kävin vielä tekemässä vajaa kymmenen reikää Ylisenjärvenlammille, josta olen ilmeisesti aina saanut ainakin jotain saalista, sekä kesällä että talvella. Nytkin saalista tuli tasan yhden noin 20g ahvenen muodossa. Parin metrin vedestä ojansuusta noin 2-3m sulan reunasta.

Tällaista tämä yleensä tuntuu näillä Nokian järvillä olevan. Osaavat olla haasteellisia pilkkiä. Noista pikkujärvistä Kivikesku taitaa olla kaikkein saalisvarmin ainakin juttujen mukaan. Toki Teernijärvestä sinttiahventa saa myös helposti, siellä ei ole tullut käytyä muutamaan vuoteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti