perjantai 4. huhtikuuta 2014

Pikkujärvillä Vammalassa 31.3

Kahdella tutuksi tulleella pikkujärvellä tuli käytyä viime maanantaina pilkillä. Aloitin järvestä, josta sain ennätysahveneni tänä talvena.

Jäätilanne oli muuttunut radikaalisti viime kerrasta, sillä lähtörannassakin oli jäätä vain 4 kairan pyöräytystä eli noin 6 senttiä. Viime viikon perjantai ja lauantai olivat ilmeisesti niin lämpimiä, että varsinkin aurinkoisemmat paikat kyllä sulivat jos ei nyt kokonaan niin todella huonoon kuntoon näillä main.

Kuitenkin muutamia reikiä kairailin tähän 6cm jään alueelle. Pari 100g paistiahventa ja muutama sintti siitä nousi. Rantajäitä pitkin kävelin varjoisimmille rannoille ja siellä oli vielä ihan "hyvät" jäät. Eli enimmillään oli jäätä reilut 15 senttiä. Kala sen sijaan oli tiukassa, yhdestä reiästä 2 ahventa ja yhdestä 1, joten ei vakuuttanut.

Yli 2 tunnin ja noin 500g saaliin jälkeen vaihdoin järveä. Seuraava järvi oli tämä tämän kevään löytö, josta olen päässyt jopa 20kg ylitykseen.

Jäätilanne oli tälläkin järvellä pahasti heikentynyt. 5-6cm oli jäätä lähtöalueella, ja vähemmänkin. Ekasta reiästä sain vähän toistakymmentä ahventa, muista en mitään. Päätin kiertää rantoja pitkin varjoisempaan rantaan, ennen kuin aurinko alkaa heikentämään jäätä. Varjorannassa sitten olikin yllättävänkin hyvät jäät, eli reilusta 10 sentistä noin 25 senttiin ja pääasiassa melkoisen kovaa jäätä.

Kalaa tuli kolmesta reiästä hyvin kultamorrilla, tapsivehkeet eivät tällä kertaa toimineet. Kalaa tuli poikkeuksellisen paljon myös yli 50cm irti pohjasta, vaikka pilkin 1-1,5m vesiä pääasiassa. Yksittäisen ahvenen tosin sain vielä 4 metristäkin. Kalan koko oli saman suuntaista kuin aiemminkin, keskipaino noin 60g ja isoimmat olivat vähän alle 150g.

Paras reikä antoi noin 6-7kg ahventa, ja kaksi seuraavaksi parasta toiset mokomat 6-7 kiloa. Samalta alueelta sain noin 16kg ahventa. Kiertelin jonkun verran muuallakin, mutta sieltä sain ehkä kilon verran yhteensä. Ainoat varsinaiset parvet siis löytyivät sieltä, missä ei ollut kukaan vielä pilkkinyt. Tällä järvellä ei ole kyllä 2 kertaa mikään alue antanut kalaa, vaan aina on saanut etsiä uuden paikan. Nyt onkin oikeastaan koko järvi jo täynnä reikiä, lukuunottamatta syvimpiä kohtia joihin ei enää edes pilkille pääse.

Vaan komean saaliin sain vielä kerran, taisi kyllä jäädä tämä kerta viimeiseksi. Ainakin kertaalleen lähden vielä yrittämään, mutta saalisodotukset eivät ole enää kovin korkealla.
Varjorannan jää oli vaaleata ja vahvaa

...Keskemmälle ei ollut enää asiaa, jää ei siellä enää kestänyt.


Paras kalapaikka oli tämännnäköinen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti