perjantai 4. huhtikuuta 2014

Pilkkimaajoukkueen loppukarsinta 29.3, Viitasaaren Iso-Toulat

Kolmen hengen voimin tuli viime lauantaina ajeltua Viitasaarelle maajoukkuekarsintaan. Vahvuuteen kuului lisäkseni isäni ja Jouko.

Järvi paljastettiin tällä kertaa heti kokoontumispaikalla Viitasaaren ABC:llä. Järven nimi oli niinkin outo kuin Iso-Toulat, ja kisa-alue oli reilut 2km pitkä ja noin 600 metriä leveä.

Pohjakarttaa syynäiltyäni päätin lopulta aloittaa kisan aivan matalasta ja lähtörannasta. Muutama eka reikä olivat tyhjiä enkä nähnyt kenenkään muunkaan tuolta kohtaa saavan mitään. Porukka alkoikin jo hyvin aikaisessa vaiheessa siirtyä kauemmas selälle syvempiin vesiin.

Itse etsin aluksi jonkun aikaa kalaa 2-3m vesistä, ja muutamasta reiästä sain muutamia pienen pieniä noin 5g ahvenia. Ajattelin, että turha tuollaisia on jäädä onkimaan ja suuntasin myös keskemmälle aluetta missä olivat jo melkein kaikki muutkin. Hyvin harva enää tuossa vaiheessa pilkki rantavesissä.

Muutama tyhjä reikä aluksi sinne keskemmälle 4-6m vesiin, kunnes alkoi kalaa löytyä. Muutamasta reiästä peräkkäin tuli muutama 5-20g ahven. 4kpl taisi olla yli 10g ja muut selvästi alle! Syvyyttä oli tuolla kohtaa 5-6 metriä. Särjetkin olivat aika lailla riesana.

Yhdessä vaiheessa yksi pilkkijä veti aivan vierestäni peräkkäin noin 100g ja 150g ahvenet. Ajattelin vaan että joillakin näköjään käy tuurikin. Muutaman reiän kuluttua sain itsekin noin 70g ahvenen, mutta mitään muuta ei tuntunut tulevan oikein mistään.

Lähdin tässä vaiheessa etsimään kalaa muualta ja se pilasikin kisani omalta osaltani. Nimittäin noin kaksi tuntia siinä meni tuon jälkeen ilman tärpin tärppiä. Vasta kun palasin suunnilleen samalle paikalle uudelleen sain vielä 3 ahventa, kun koitin alueelta pelkällä morrilla. Nuo ahvenet olivatkin sitten ihan kunnon kokoisia, ensin 150g, sitten 100g ja lopuksi 50g. Tosin nuo kaikki tulivat eri rei'istä. Tuossa vaiheessa kyllä harmitti, olisi vaan pitänyt jäädä alueelle onkimaan sitä pikkuahventa ja mahdollisia isompia ahvenia sekaan.

Loppuajan etsin kuitenkin vielä uusia paikkoja, mutta en saanut kuin muutaman 5g ahvenen. Lopputulos ei ollut kovin häävi, sijoitus taisi olla ihan häntäpäässä ja 41. sija. Ahventa 487g,

Isäni sen sijaan onki itsensä veteraanisarjassa maajoukkueeseen ollen kolmas reilulla 1,5 kilolla. Joukollakin oli kalaa reilun kilon verran. Isä ja Jouko pilkkivät reilun 100 metrin päästä siitä paikasta, mistä itsekin valtaosan kaloistani sain. Saman montun reunaa se oli, mutta kauempana lähdöstä.

Tämä nyt on aikamoista spekulointia, mutta jos tuossa olisi pilkkinyt sitkeästi koko päivän samaa montun reunaa, olisi mahdollisuudet voineet olla jopa MJ-paikkaan. Tosin todennäköisemmin siitä ei ihan sitä kahta kiloa olisi saanut...yleisessä siis hieman yli 2kg riitti kolmanteen sijaan, ja voittajalla oli pari grammaa alle 3kg. Tarkat tulokset löytyvät SVK:n sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti