torstai 18. helmikuuta 2016

Porvoon kisat Tolkkisissa 14.2.

Nyt saatte kerrankin lyhyen kisaraportin, kun paikasta ei juuri jäänyt mitään kerrottavaa. Ei olisi varmasti huonompaan paikkaan voinut lähteä kisoihin.

Joten tässä tiiviisti:

Kuuleman mukaan viikkoa aiemmin oli kala syönyt hyvin useilla alueilla ja monessa syvyydessäkin. Näkösyvyyttä viikko sitten hieman alta metri.

Porvoonjoki päätti sulaa viikon aikana ja koko vesimassa oli aivan sameata, kun kuravedet valuivat joesta mereen. Kalaa varmasti oli, mutta niitä ei moni saanut. Ne harvat kalatkin olivat aika lailla särkikalaa ja kiiskejä. Näkösyvyydeksi arvioin 3 senttiä.

Vajaa pari tuntia yritettiin Eeron kanssa kalaa hakea, ja saalis oli yksi kiiski, yksi särki ja yksi pasuri. Ei kuultu keneenkään saaneen yhtään ahventa, ainoastaan muutama kiiski jäällä näkyi kun luovutimme. Vanha "kisaennätykseni" oli 70 grammaa, ja nyt korjailin sen pyöreään nollaan, eli eka kerta koskaan kisassa ilman saalista. Toki pari kertaa olen punnituksesta myöhästynyt, mutta niillä kerroilla on aina ollut kaloja repussa.

Tässä huimat kokonaistulokset mittelöstä: (Klaukkalan kalastuskerhon sivuilta)

Veteraanit:
 
1) Raine Mähönen 45g            (1 ahven)
9 osallistujaa
 
Yleinen:
 
1) Arvo Oinonen Pto 455g        (7 ahventa putkireiästä)
2) Pekka Hannila Pto 50g         (2 ahventa)
 
8 osallistujaa
 
Naiset:
 
1) Tuula Kalliomaa 15g          (1 ahven, 5min.ennen loppua)
4 osallistujaa
 
Nuoret:
 
1) Ilja Inberg 50g                (2 ahventa)
2 osallistujaa
 
 
Kisan jälkeen poikettiin Eeron kanssa vielä jollekin pikkujärvelle, eikä saatu sieltäkään yhtään ahventa. Vesi oli sielläkin sameaa, näkösyvyys 10-15cm. Lisäksi rannoissa oli vain pari senttiä kohvajäätä, joten jäälle pääsi vain laiturin päästä. Keskellä oli kohtalaisen kuntoista jäätä 20-30cm kuitenkin.
 
Lahdessa poikkesin vielä iltapäiväksi Joutjärvelle tarkastamaan syöntiä, ja heikkoa oli sielläkin. Sain kuitenkin 60 ahventa samasta reiästä. Kokonaissaalis oli noin 80 ahventa, joten yhdellä alueella oli jonkunlaista parvea. Ahvenet olivat kaikki 10g kokoluokkaa, ei yli eikä alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti