tiistai 23. helmikuuta 2016

Pikapisto Vesijärvelle 22.2.

Eilen iltapäivä/iltapilkillä vajaat 2 tuntia Vesijärvellä Messilän edustalla, pääasiassa selällä. Pilkittyä tuli 4-10m vesiä, ja välineinä käytin ainoastaan tapsia ja pelkkää morria.

Järvellä olin vasta klo 16, jolloin valtaosa oli jo järveltä varmasti pois lähtenyt. Olosuhteet olivat muuttuneet viikossa todella raskaiksi, osittain vetistä lunta jäällä noin 20cm. Kävellessä jäi melkeinpä jokaisen askeleen alle märkä jalanjälki. Myös kairaaminen oli paikoitellen hankalaa, kun kaira jumitti märkään jäähän. Toisin sanottuna oli vääränlainen terä käytössä.

Kalaakaan ei meinannut löytyä oikein millään. Edes pikkuahvenia ei tullut kuin maksimissaan 3kpl samasta reiästä, vaikka kokeilin 5-10 reikää myös alle 5m vedestä. Vasta pois lähtiessä (jo luovuttaneena) kokeilin vielä muutaman vanhan reiän, jotka oli ilmeisesti kairattu samana päivänä keskelle selkää. Syvyyttä oli tuolla alueella 9-10 metriä. Heti ekasta reiästä pamautti 150g ahven ja pari pienempää, ja noin 20m päästä yli 200g ahven saman tien kun sain morrin pohjaan. Tuon jälkeen ei enää enempää ahvenia tullut, ja oli muutenkin jo pimeää. Keli oli pilvinen ja aika synkkä muutenkin ja kello oli ainakin puoli kuusi. Vaan melko myöhäiseen Veskun ahvenet syövät kun vielä puoli kuuden aikaan saa tapahtumia aikaiseksi.

Jospa sitä vielä keskiviikkona kävisi tarkastamassa samaa kohtaa, onko siinä fileahventa enemmänkin vai oliko vain sattumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti