torstai 4. helmikuuta 2016

Roineen kisa 30.1

Viime lauantaina tuli käytyä Kangasalan Roineella kisoissa toista kertaa koskaan. Treenaamassa ei kerennyt käymään tälläkään kerralla, eikä kisaan ollut sen kummempia odotuksia. Edelliskerralla muistaakseni suurimmat saaliit tulivat selkäpakoilta, mutta en silti ajatellut lähteä siihen suuntaan. Kisa-aika oli 9-14 puolen tunnin paluuajalla.

Päätin aloittaa eräältä kivikolta noin 2km lähdöstä. Edellisenä yönä välineitä kisaa varten laittaessani huomasin, että puolet vavoista jäi Hollolaan ja niimpä oli melkein itsestäänselvyys, että tulen pilkkimään tapsilla. Yksi ketjupilkkivapa oli kuitenkin mukaan "unohtunut".

Suunnitelmat muuttuivat jo alkusiirtymän aikana sen verran, että löysin hyvän näköisen railon, jonka kupeessa jää oli valkeaa ns. maitojäätä. Siihen sitten rei'ittelin muutamia reikiä eri syvyyksiin, mutta tuloksetta. Sen jälkeen painelin suoraan kivikon reunaan. Saman tien seurakseni tuli yksi hupipilkkijä, mutta ei aivan samaa aluetta pilkkimään kuitenkaan. Jo toisesta reiästä aloin saamaan kaloja ja tulihan niitä heti viitisenkymmentä. Kokoluokka oli melko lailla poikkeuksetta 15-25 -grammaista.

Kalaa löytyi monesta muustakin reiästä samalta alueelta. Aina kun kaloja löytyi, tuli niitä 30-80kpl samasta reiästä, ja muista rei'istä ei saanut mitään. Eli melko lailla parvissa näytti kalat olevan. Syvyyttä oli tuolla alueella 4-5m niillä rei'illä mistä kalaa sai. Kalat ottivat vielä kohtuullisen hyvin 3m siimalla, mutta kun sitä ylemmäs nosti niin syönti hiipui. Kuusi kalareikää laskujeni mukaan alueelta löysin, kunnes kalantulo yhtäkkiä lakkasi. Ei auttanut alueen laajentaminen eri suuntiin kairailemalla, ei uusien reikien kairaaminen vanhojen väliin eikä vanhojen ottireikien läpikäyminen. Kello näytti tuossa vaiheessa hitusen yli 11, ja ahventa oli repussa vajaat 5 kiloa.

Vaan ei tullut menestyksekästä tästäkään kisasta, vaan kaikki mitä tein loppuaikana oli yhtä virhettä. Kävin kairailemassa tuulensuojaisia rantoja ja erään pikkusaaren rantaa noin 3km päässä lähtöpaikasta, mutta en saanut kuin yhden ahvenen noin 20 reiän kokeilulla. Päätin palata melkein samalle alueelle, kuin mistä kaloja sain, mutta en saanut kuin yhdestä reiästä kymmenkunta ahventa ja muuten oli tyhjää.

Tuon jälkeen hipsin lähtörantaa kohti ja kairailin vähän sinne sun tänne, enkä kalaakaan saanut. Aivan viimeiseksi puoleksi tunniksi päätin mennä selkävesille porukan keskelle, ja sain pari noin 20 ahvenen putkea melkein heti alkuunsa, mutta viimeinen 10-15 minuuttia oli jälleen täysin kalatonta.

Oli selvää, ettei oma saalis riitä kisassa mihinkään. 5390g sitä sitten oli. Muistaakseni miesten sarjassa voittajan saalis oli 11,9kg, kakkosella 11,5kg ja kolmosella vielä yli 10kg. Tuon lisäksi oli muutamia pusseja 9kg molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti