lauantai 6. tammikuuta 2018

Houhajärvellä 28.12.

Vähän tulee nyt viiveellä nämä päivitykset, mutta loppuvuodesta tosiaan pilkillä tuli vielä käytyä.

Houhajärveltä nousi viime keväänä aika hyvin ahvenia, joten mieli teki mennä sinne kokeilemaan mitenkä näin ensijäillä ahven puraisee. Mukaan tuli myös isä ja Timo. No, kyllä oli niin hiljaista ettei ole kauheasti kerrottavaa.

Heti ensimmäisillä rei'illä oli kuitenkin elämää, kun montun reunasta nousi pari vajaa 10g painoista ahventa. Kaiun kanssa pilkin, eikä näytössäkään mitään ihmeempää näkynyt oikeastaan missään tuolla alueella. Varmaan kilometrin kuljin rei'ittäen noin 30-40m reikävälillä, eikä se tällä kertaa näyttänyt tuottavan tulosta. Vuoron perään kokeilin värikoukkupilkillä ja morrilla.

Yhdeltä alueelta lopulta sitten löytyi ahventa, mutta se oli todella pientä ja myös söi huonosti. Edes särkiä en morrilla onnistunut saamaan. Isä kiersi pidemmän lenkin ja sai muutaman vähän isomman ahvenen, mutta 100g haamuraja ei tainnut rikkoutua. Sen verran eloa oli kuitenkin, että eiköhän tuolla tule ainakin se toinen kerta vielä käytyä tänä talvena. Oma saalis jäi 23 pikkuahveneen ja kiiskeen. Ahvenista melkein kaikki alle 10g.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti