tiistai 23. tammikuuta 2018

Kulovedellä 12.1.

Suurempien vesistöjen kausi tuli tänä talvena avattua vasta 12.1., kun suuntasimme isän kanssa Kulovedelle Kärppälään. Tuo pilkkialue on itselleni varsin tuntematonta, ja tälle alueelle olin menossa vasta toista kertaa koskaan. Edellisen kerran ottipaikat olivat silti hyvin tarkasti muistissa, vaikka siitäkin käynnistä kerkesi vierähtää jo useampi vuosi.

Mukaan tuli muutama uusi värikoukkupilkki ja pari morria. Kauaa ei tarvinnut kaloja etsiä, sillä heti ensimmäinen reikä antoi ensimmäisen n. 80g ahvenen. Toinen reikä tyhjä ja kolmannesta 2 ahventa. Sitten menikin hakemiseksi ja tyhjää tuli nypittyä useampia reikiä. Hetken päästä myös isä tuli alueelle, ja hänkin oli muutaman ahvenen saanut omalta aloitusalueeltaan ja sitten mennyt hiljaiseksi.

Yhdeltä alueelta alettiin saamaan yksittäisiä ahvenia, mutta minkäänlaista syöntiä ei tuntunut olevan alueella. Nuo vähätkin kalat tulivat liki kaikki laikkupaikoista. Jään pinta oli vähän turhankin paljon laikulla, kun lunta oli ylipäätäänkin vain 0-2cm. Päätin joka tapauksessa, että käyn kaikki alueen laikut vielä tarkemmin läpi. Yhdellä reiällä onnisti, ja ahvenet nousivat mukavasti hieman irtikin pohjasta värikoukun perässä. Tuota iloa ei tosin kauaa kestänyt, mutta sen 10-minuuttisen aikana ehti ahvenia nousta yli kilon verran. Kovin isoja nuo eivät olleet, 100-150g suurimmat.

Kalantulo tuolla kohtaakin kuitenkin hyytyi, ja sain ympäriltä enää pari ahventa. Päätin vaihtaa aluetta reilummin ja etsiä uusia paikkoja. No, paikkoja löytyi mutta kaloja ei. Yli 20 reikää antoi yhteensä yhden pikkuahvenen. Isäkin lähti tutkimaan uutta aluetta ja löysikin ahventa, mutta koko oli vain surkean pientä. Kävin samat (värikoukulla pilkityt) reiät vielä morrilla läpi, mutta ahvenet vaan pienenivät.

Koska ei enää muutakaan keksinyt, poikkesin vielä lopuksi samoille rei'ille, joista olin päivän aikana eniten ahvenia saanut. Ahventen suhteen oli hiljaista, mutta lopuksi noin 1,5kg hauki päätti antaa morrille kyytiä, ja saikin hetken aikaa väsytellä. Kokonaissaalis jäi pariin kiloon ahvenia ja tuohon haukeen, joten kovin kummoista määrää ei kalaa tullut. Myös 200g raja ahvenessa jäi edelleen rikkomatta tältä talvelta. Isän ahvensaalis oli hyvin samansuuntainen. Ahvenet saimme 2-5m vesistä ja paras reikäni osui noin 3,5m syvyiseen veteen.


Omat ahveneni

Hauella oli mätiä varsin runsaasti
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti