tiistai 23. tammikuuta 2018

Rautavedellä 14.1.

Rautavedellä tuli käytyä tutuilla Karkun/Kiuralan vesillä isän kanssa. Pilkimme aluksi aika lailla virran reunassa, mutta jäätä oli tuollakin alueella jo yllättävän paljon. Aikaisemmin jäätyneillä alueillta 15-20cm ja uuden kirkkaan teräsjään alueella noin 12cm. Ahvenet olivat todella pahasti hukassa. Kaiku oli tällä kertaa matkassa mukana, mutta eipä siitä näyttänyt tällä kertaa paljoa apua olevan. Hyvin harva kala nousi edes pilkkiä katsomaan.

Haaveissa oli myös se ensimmäinen tasuriahven tänä talvena, mutta enpä saanut ahvenia kuin tönäisemään tasuria aamulla pari kertaa ja kyllästyinkin siihen aika nopeasti. Loppupäivän peliaikaa saivatkin vain värikoukkupilkit ja morrit. Isä onnistui muutaman paremman kokoisen ahvenen tuolta aloitusalueelta saamaan, mutta itse en saanut kuin muutaman aivan pienen ahvenen ja yhden n. 200g bonusahvenen. Varsin kattavasti tuli kuitenkin kairailtua kaikki edellisvuosien ottikohdat tuolta alueelta.

Kalaa tuli sen verran nihkeästi, että päätettiin kävellä vajaan parin kilometrin päähän toiseen tuttuun ottipaikkaan. Tuolla alueella olikin käynyt jo muita pilkillä ja yksi alue oli rei'itetty erityisen tiheästi läpi. Kokeiltiin sitten tuota samaa aluetta ja melkein jokainen reikä antoikin ahvenia, mutta kokoluokka oli vain todella pientä. Muutamia isompia ahvenia kuitenkin sekaan ja ainakin tuo 200g raja rikkui selvästi noin 250g ahvenella.

Tuo alue kuitenkin alkoi hiipua ja päiväkin oli niin pitkällä, että takaisin kävellessä kokeiltiin vielä aamun reikiä nopeasti läpi. Itse en niistä enää mitään mainittavaa ylös saanut, mutta isä sai vielä muutaman filekalan samalta kohtaa kuin aamullakin.

Nihkeissä merkeissä alkoi tämä kausi kyllä ruokakalan pyynnin osalta, mutta eiköhän sitä ahventa kohdalle osu vielä näiltäkin vesiltä tänä talvena. Vähät kalat tulivat pääosin samoista syvyyksistä kuin Kuloveden puoleltakin edelliskerralla, 3-4m vesistä.

Päivän ahvensaldoni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti