tiistai 23. tammikuuta 2018

Lahden viikonloppu 27-28.1.

Viime viikonloppukin tuli vietettyä hupipilkinnän merkeissä. Tällä kertaa oli suuntana vanhat kotivedet (ei niin kauhean vanhat kuitenkaan...) kun sovittiin Juhan kanssa pilkkiviikonloppu. Mukaan tuli myös Pasi, jota ei liiemmin tarvinnut mukaan houkutella.

Suuntasimme lauantaiaamusta Nastolan Ruuhijärvelle viime vuoden pilkkipaikkoja testailemaan. Aamu oli heti varsin lupaava, kun Juha nosti jo toisesta reiästä tapsilla yli 100g ahvenen. Kauaa ei mennyt, kun myös Pasi alkoi saada kaloja (morrilla). Itselläni oli aluksi hiljaisempaa, mutta muutaman reiän jälkeen sain värikoukulla peräjälkeen 3 ahventa, ja taisi jo siinä vaiheessa tämän talven ahvenennätykseni mennä uusiksi.

Seuraavalla reiällä oli hetken aikaa hiljaista, mutta sitten kaikuun ilmestyi pilkin alle kaloja jo reilummin. Ensin sain pari ahventa värikoukulla, ja sen jälkeen päätin koittaa sitä kauden ensimmäistä tasuriahventa. Kauaa ei Karismaxin tasuri ehtinyt vedessä liota kun sitä vietiin. Ahventa tuli vähän aikaa ihan hyvinkin, mutta enimmäkseen ahvenet olivat nirsolla päällä. Pilkin värisyttäminen ja nosto oli se millä välillä sai ahventen ottihalut heräämään.

Koitin välillä morrilla ja kaloja sain silläkin...päivän juju alkoi olla selvillä. Ahventen kiinnostus lakkasi morriin aina nopeasti, vaikka sillä kalan tai pari monesti saikin. Usein vaan kävi niin, että morrilla pilkkiessä kalat katosivat alta kokonaan ja vaadittiin välillä tasapainopilkki veteen houkuttamaan kalat paikalle. Tuntui ihan ihmeelliseltä, kuinka tehokkaasti tasuri houkutti kalat paikalle jo 1-3 houkutusvedolla, mutta morria ne eivät tulleet katsomaan. Silti oli tehokasta välillä pudottaa myös pelkkä morri alas kun kalat vielä olivat hetken aikaa alla tasurin pois nostamisen jälkeen.

Kaloja sain samalla taktiikalla monesta muustakin reiästä lähialueelta, mutta en enää samaa tahtia. Kalat tuntuivat olevan pääasiassa todella pienellä alueella. Syönti hiipui päivän mittaan, mutta pari yli 300g ahventa osui vielä viimeisellekin tunnille. Kaiken kaikkiaan mukava ja tapahtumarikas päivä jäällä! Isoimmat ahvenet 410g ja 405g, viisi isointa ylitti 300g. Alle 50g ahvenia nousi vain muutama. Oma saaliini oli arviolta noin 9kg, Juhan saalis n. 6kg ja eiköhän Pasikin ylittänyt 5kg haamurajan ;)

Oma saaliini n. 9kg ahventa

Pienimmät ahvenet päätyivät tällä kertaa ahvenvuokaan

Sunnuntaina olimme samalla porukalla vielä reilut 2 tuntia samalla alueella, mutta kala oli aika lailla tiukassa. Taisimme kaikki saada 5-7 filekoon ahventa mieheen. Itselläni oli isoin ahven sunnuntaina 310g, mutta muut taisivat jäädä alle 200g. Pari Juhan ahventa hätyytteli 300g rajaa, mutta se ei vielä ylittynyt.

Sunnuntaina mukana oli pilkeistä vain morrit, tasapainopilkkejä ja yksi vertikaalijigi, johon laitoin värikoukun. Vasta viime talvena kokeilin muutenkin vertikaalijigiä pilkinnässä talvella, ja sain sillä muutamia ahvenia viime talvenakin. Värikoukkutaktiikka osoitti toimivuuttaan, kun Pasi sai tuolla yhdistelmällä kaikki kalansa, ja itsekin aamulla sillä kalan sain kun kokeilin. Muuten sain sunnuntaina isommat ahvenet tasurilla, paitsi isoin ahven otti pelkkään morriin.

Myöhemmin sunnuntaina poikkesin vielä vähäksi aikaa Vesijärven Enonselälle, jossa oli kyllä tuolla alueella kalantulo varsin hiljaista, saalis jäi 25-30 pikkuahveneen. Toisaalta en tuolta alueelta odottanutkaan sen kummoisempaa saalista, kun pilkin ensi kertaa Sibeliustalon edustalla.

Seuraava kerta Vesijärvellä taitaakin olla vajaan parin viikon kuluttua Suurahvenpilkissä, jossa koitetaan kirkastaa viime vuoden 5-sijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti