lauantai 6. tammikuuta 2018

Pikkujärvellä Kangasalla 29.12.

Houhajärven nihkeä kalantulo sai päähän sellaiset ajatukset, että nyt on kalaa saatava enemmän. Suuntasin siis tuntemalleni kalaisalle pikkujärvellä Kangasalle, lähelle Pälkäneen rajaa. Täältä on joskus tullut muutama ihan ruokakalakin, mutta yleensä paljon pientä. Mukaan otin tällä kertaa vain värikoukkupilkkejä.

Parkkipaikan löytäminen oli lumesta johtuen työlästä, mutta lopulta löytyi paikka, mistä pääsi suhteellisen hyvin kipeän jalankin kanssa jäälle. Järven jäätilanne arvelutti, sillä aikaisemmin tuo on ollut alkukaudesta aika hidas jäätymään, vaikka kyseessä onkin varsin pieni järvi. Myös viime keväänä tämä järvi suli aika aikaisin.

Yllätys olikin aika suuri, sillä jäätä löytyi tältäkin järveltä noin 12-15 senttiä. Lumiloskaa oli jäällä keskimäärin viitisen senttiä. Paikoitellen lumi oli kastunut kokonaan ja järveltä löytyikin muutama ihan lupaavan näköinen laikku. Niistä tosin ei tuntunut olevan mitään apua kalantuloon. Melkein mihin vain kairasi, oli tuloksena pikkuahvenia pikkuahventen perään. Kalaa oli paljon monessa paikassa, mutta se ei oikein syönyt ja ne joutui nostamaan pohjasta noin 4m vedestä.

Uusia reikiä tein paljon siinä toivossa, että olisi löytynyt hieman isompaa kalaa, mutta kun ei löydy niin ei löydy. Rei'istä nostelin yleensä kymmenkunta ahventa ja jatkoin matkaa, jos ei sinttiä suurempaa tullut. Muutaman tunnin lopputulos oli hieman vajaa 5 kiloa ahvenensilppua, isoin n. 70g ja kaikki muut olivatkin alle 50g. Puolet kaloista tuli koon 10 värikoukulla ison pilkin kanssa. Eli yritin vähän karsia pikkukalaa pois, mutta sitä tuli tuolla nro 10 koukullakin uskomattoman hyvin.

Saipa hieman tuntumaa kaloihin tälle talvelle, mutta ruokakalojen puuttuessa ei tuonne tule välttämättä enää näillä jäillä mentyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti