tiistai 12. helmikuuta 2019

Lahden Alasenjärven kisat 9.2.

Viime viikonloppuna ei kisoja ollut lähialueella, joten päätin lähteä kisoihin Lahteen kun sain sieltä majoituksen.

Alasenjärvellä oli yhdet yleiset kisat olleet aiemmin tänä talvena ja voittotulos oli reilut 6 kiloa. Kuuleman mukaan järvi jäätyi melkoisen myöhään vasta vähän ennen joulua, joten vesi pääsi jähtymään varmasti hyvin viileäksi ennen jäiden tuloa.

Tuolla olin kerran käynyt kisoissa aiemmin, kaksi vuotta sitten. Silloin kisa meni yli odotusten ja yli 7 kilon saaliini riitti ylivoimaiseen voittoon.

Päätin aloittaa tämän kilpailun samalta alueelta kuin mistä edelliskerralla sain parhaiten kaloja. Aloitin myös samalla välineellä, melko nopealla tapsipilkillä ja kärpsentoukalla. Heti aloin saada kaloja, mutta ne olivat tosi pieniä ja jostain syystä myös tartutus oli heikkoa. Pienillä ahvenilla oli sopivan pieniä silmiä, ja päätin vaihtaa 50mm mittaiseen silmäpilkkiin. Kalaa tuntui olevan kohtuullisesti joka reiällä, mutta niin pientä ja huonolla syönnillä, että jätin aina reiän kesken ottaen "päältä" vain syöntihalukkaimmat ahvenet. Vettä oli kolmisen metriä, ja yhdellä reiällä sai jopa hetken nostella kaloja ylös yhdellä vedolla, mutta loppujen lopuksi piti kyllä pilkkiä hyvin läheltä pohjaa.

Alueelle tuli lisäkseni muutama muukin kilpailija, ja alue oli melko nopeasti rei'itetty. Jatkoin rantaa eteenpäin, mutta kalantulo tuntui loppuvan, vaikka kaikki muut näyttivät saavan kaloja. Kävin hieman ulompana rannasta, ja huomasin siellä ahventen olevan jonkin verran suurempia, ehkä 15-grammaisia kun aloituspaikalla oli 10-grammaista ja allekin. Yhden ihan hyvän noin 30 ahvenen putken sain, mutta sen jälkeen tuli taas monta tyhjää tai lähes tyhjää reikää. Kello oli tuossa vaiheessa noin 11 ja ahvenia oli kasassa pari kiloa tai vähän yli. Tuossa oli hieman syvempää ja vaihdoin välineeksi hieman nopeamman 48mm Sepeteuksen ketjulla ja silmällä.

Päätin siirtyä toiseen paikkaan noin puolen kilometrin päähän, oli muuten melko hengästyttävä väli kun sitkeää sohjoa /pettävä pinta oli melkein koko matkan. En ollut tuossa kohdassa juurikaan ennen pilkkinyt, mutta tiesin sen olevan yksi järven varmimmista paikoista. Muutama ensimmäinen reikä ei antanut kuitenkaan kuin jotain yksittäisiä ahvenia. Tuossa vaiheessa jo vähän kadutti että mitä tuli taas hölmöiltyä kun tänne siirryin. Noin 50 metrin siirtyilyn jälkeen osui kuitenkin reikä kohdalleen ja reiästä tuli hetkessä noin 30kpl keskipainolta 20g ahvenia. Kymmenen metrin päähän uusi reikä, ja sama toistui. Tällä kohtaa oli hyvä penkka, kun syvyys muuttui tuolla matkalla melkein metrillä. Miro tuli tuossa vaiheessa myös käymään alueella, mutta ei saanut kaloja lähti muualle.

Sain näiden kahden reiän lisäksi aivan 3-5 metrin päästä uusista rei'istä vielä muutaman noin 10 ahvenen putken, mutta sitten hiljeni. Lähdin eteenpäin etsimään kaloja samaa syvyysaluetta rei'ittäen. Tosin juuri mitään vaihtelua pohjassa ei tuntunut olevan, vaan vettä oli hyvin tasaisesti kolmisen metriä. Reilun 50 metrin kairailun jälkeen osui pari kalareikää, joista molemmat antoivat parikymmentä ahventa.

Kello oli tuossa vaiheessa jotain 12.30 ja ahventa ainakin lähelle 5 kiloa kasassa. Loppuaika...no se meni miten meni. Hain kaloja vähän sieltä täältä, mutta kun ei osunut niin ei osunut. Pari jotain 4 ahvenen reikää, ja vanhojen hyvien reikien läheltä vielä 7 ahvenen reikä, kun teki uuden reiän 3 metrin päähän vanhasta. Kyllä oli loppukisa uskomattoman vaikeaa ja tuskaista. Viimeiseen puoleen tuntiin laskin 8 ahventa, ja nekin sellaisia 10g sinttejä. Ainakin kilon verran parempaan tulokseen olisi päässyt, jos olisi suosiolla palannut päivän avauspaikalle pieniä onkimaan.

En uskonut saaliin riittävän voittoon asti, mutta niin vain se yleisen sarjan voitto irtosi. Veteraanisarjan puolelle kuitenkin lipsahti päivän suurin saalis noin 200g paremmalla saaliilla.

Vettä satoi ja jäällä oli loskaista, tällä kohtaa pinta kesti kävellä

TULOKSET (klo 9-14, siirtymät 15/30min)

Nuoret
1. Juuso Pirttikoski 538

Naiset
1. Katri Niemi 4316
2. Terttu Kopra 2252

Miehet
1. Atte Mustalahti 5272
2. Sami Kainulainen 3534
3. Kari Lempinen 2872
4. Miro Meuronen 2858
5. Janne Pirttikoski 2550
6. Marko Heino 1562
7. Jukka Salminen 1238

Miehet 60v
1. Tapio Lustig 4156
2. Paavo Tervo 3220
3. Reijo Niemi 2832
4. Hannu Haarala 2630
5. Kari Rasipelto 2512
6. Sauli Rämö 2246
7. Veli Laaksonen 2118

Miehet 70v
1. Keijo Pokki 5496
2. Kalevi Saastamoinen 4348
3. Martti Kainulainen 3982
4. Juhani Lehtinen 2950
5. Kalevi Rantala 2504
6. Aimo Orava 1960
7. Tauno Pelkonen 990

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti